fbpx
Aanmaning
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Aanmaning

Verplichtingen & Vorderingen.

Wat is een aanmaning?

In een aanmaning wordt de schuldenaar verzocht of gesommeerd door de schuldeiser om zijn betalingsverplichting(en) na te komen. Bij het verzenden van deze brief zijn nog geen incassokosten verschuldigd. De laatste aanmaning, ook wel de ingebrekestelling, kent een aantal wettelijke verplichtingen.

Verplichtingen

laatste aanmaning.

Alvorens een dossier ter incasso mag worden gesteld, dient er een laatste aanmaning te zijn verstuurd. In deze aanmaning dient tenminste het volgende te worden benoemd.

Vermeld de betalingstermijn van 14 dagen na ontvangst van de brief.

Vermeld het exacte bedrag aan incassokosten dat in rekening zal worden gebracht, mocht de betaling niet binnen de gestelde termijn worden betaald.

Incassokosten berekenen

Incassocalculator .

De incassokosten, die in rekening worden gebracht bij de debiteur, zijn wettelijk vastgelegd in de Wet Incasso Kosten (WIK). Onderstaande staffel is hierbij van toepassing:

0 %

over de eerste € 2.500,- van de hoofdsom van de vordering, met een minimum van € 40,-

0 %

over de volgende € 2.500,- van de hoofdsom van de vordering

0 %

over de volgende € 5.000,- van de hoofdsom van de vordering

0 %

over de volgende € 190.000,- van de hoofdsom van de vordering

0 %

over het meerdere van de hoofdsom met een maximum van € 6.775,-

Het gebruik van de staffel kan lastig zijn, daarom hebben wij een incassocalculator voor u gemaakt. Door gebruik te maken van deze incassocalculator hoeft u enkel het factuurbedrag in te vullen. De incassokosten worden dan automatisch voor u uitgerekend.

Verschil tussen B2C en B2B

Aanmaning voor particuliere en zakelijke vorderingen.

Er zit ook verschil tussen particuliere en zakelijke vorderingen als het gaat over de aanmaning. Particulieren zijn meer beschermd door de wet.

Business to Consumer.

Bij particulieren bent u verplicht om een aanmaning te versturen. De bovengenoemde punten dienen hierbij dan ook aan bod te komen in de brief. Debtt Group kan dit voor u versturen.

Business to Business.

In tegenstelling tot particuliere vorderingen, is het bij zakelijke vorderingen niet verplicht om een aanmaning te versturen. Sterker nog, zwart wit gezien mag een zakelijke vordering na het vervallen van de factuur direct ter incasso worden gesteld. Uiteraard komt dit zelden voor. Afhankelijk van het eigen debiteurenbeheer en de wensen die het bedrijf heeft, kan Debtt Group ook voor zakelijke vorderingen een laatste aanmaning voor u versturen. Deze heeft een kortere duur dan de aanmaning die naar particulieren wordt verstuurd. Meer informatie over business to business incasso vindt u hier.

Wat onze klanten zeggen.

Hulp nodig?

Wij staan voor u klaar.

Heeft u vragen of wilt u meer weten?
Wij helpen u graag verder.

Debtt Group is op werkdagen bereikbaar van 09.00 tot 17.30 uur. Wij staan u graag te woord over lopende dossiers of andere vraagstukken. U kunt ons bereiken via onderstaande gegevens. 

Veelgestelde vragen.

In het eerste bericht die u ontvangt van ons, is een overzicht van de openstaande schuld te vinden. Mocht u deze niet (meer) hebben kunt u contact met ons opnemen. Dit kan zowel telefonisch als per mail.

U hebt de mogelijkheid om de schuld direct via iDEAL te voldoen. Met iDEAL kunt u vertrouwd, veilig en gemakkelijk online betalen. U rekent af in de vertrouwde internetbankier omgeving van uw eigen bank. Ook is het mogelijk om te betalen middels een bankoverschrijving. Maak hiervoor het openstaande bedrag over naar NL 47 INGB 0007 029 443 t.n.v. Debtt onder vermelding van uw dossiernummer.

Lukt het u niet om te betalen binnen de gestelde termijn? Tref dan een betalingsregeling. Let op: een regeling is niet altijd mogelijk.

Lukt het u niet om te betalen binnen de gestelde termijn? In veel gevallen lukt het nog wel om een regeling te treffen, maar niet altijd! Dit hangt af van de situatie. Vraag dan een regeling aan om in termijnen te betalen of maak een betalingsafspraak om het bedrag op een later moment in één keer te voldoen.

Hoe kunt u bij Debtt betalen?

Debtt incasseert voor een groot aantal bedrijven en particulieren openstaande vorderingen. Wanneer u een vordering niet (op tijd) betaalt, nemen wij contact met u op. Dat kan via een brief, e-mail, WhatsApp, of natuurlijk telefonisch. Vaak is het mogelijk om een vordering te betalen of een regeling te treffen. Op deze pagina vindt u verschillende manieren waarop u kunt betalen.

1. Betaal snel en eenvoudig online via iDeal:

Houd uw dossiernummer bij de hand en klik op het logo om verder te gaan.

2. Tref een betalingsregeling:
Lukt het u niet om de schuld in één keer te betalen? Vraag dan een betalingsregeling aan.

Contact voor debiteuren

Wanneer u geen contact opneemt met ons kan het zijn dat er vervolgstappen zullen worden genomen. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat u voor de rechter dient te verschijnen. Al deze extra kosten zullen op u worden verhaald. Wees dus verstandig en kom in contact met ons om verdere problemen te voorkomen.

Online betalen via iDeal.

Voer hier uw dossiernummer in


Voer hier het bedrag in (in €)