Aanmaning

Verplichtingen & Vorderingen.

Laat ons uw aanmaning versturen!
Neem contact op

Wat is een aanmaning?

In een aanmaning wordt de schuldenaar verzocht of gesommeerd door de schuldeiser om zijn betalingsverplichting(en) na te komen. Bij het verzenden van deze brief zijn nog geen incassokosten verschuldigd. De laatste aanmaning, ook wel de ingebrekestelling, kent een aantal wettelijke verplichtingen.

Verplichtingen

laatste aanmaning.

Alvorens een dossier ter incasso mag worden gesteld, dient er een laatste aanmaning te zijn verstuurd. In deze aanmaning dient tenminste het volgende te worden benoemd.

Vermeld de betalingstermijn van 14 dagen na ontvangst van de brief.

Vermeld het exacte bedrag aan incassokosten dat in rekening zal worden gebracht, mocht de betaling niet binnen de gestelde termijn worden betaald.

Incassokosten berekenen

Incassocalculator .

De incassokosten, die in rekening worden gebracht bij de debiteur, zijn wettelijk vastgelegd in de Wet Incasso Kosten (WIK). Onderstaande staffel is hierbij van toepassing:

0 %

over de eerste € 2.500,- van de hoofdsom van de vordering, met een minimum van € 40,-

0 %

over de volgende € 2.500,- van de hoofdsom van de vordering

0 %

over de volgende € 5.000,- van de hoofdsom van de vordering

0 %

over de volgende € 190.000,- van de hoofdsom van de vordering

0 %

over het meerdere van de hoofdsom met een maximum van € 6.775,-

Het gebruik van de staffel kan lastig zijn, daarom hebben wij een incassocalculator voor u gemaakt. Door gebruik te maken van deze incassocalculator hoeft u enkel het factuurbedrag in te vullen. De incassokosten worden dan automatisch voor u uitgerekend.

Verschil tussen B2C en B2B

Aanmaning voor particuliere en zakelijke vorderingen.

Er zit ook verschil tussen particuliere en zakelijke vorderingen als het gaat over de aanmaning. Particulieren zijn meer beschermd door de wet.

Business to Consumer.

Bij particulieren bent u verplicht om een aanmaning te versturen. De bovengenoemde punten dienen hierbij dan ook aan bod te komen in de brief. Debtt Group kan dit voor u versturen.

Business to Business.

In tegenstelling tot particuliere vorderingen, is het bij zakelijke vorderingen niet verplicht om een aanmaning te versturen. Sterker nog, zwart wit gezien mag een zakelijke vordering na het vervallen van de factuur direct ter incasso worden gesteld. Uiteraard komt dit zelden voor. Afhankelijk van het eigen debiteurenbeheer en de wensen die het bedrijf heeft, kan Debtt Group ook voor zakelijke vorderingen een laatste aanmaning voor u versturen. Deze heeft een kortere duur dan de aanmaning die naar particulieren wordt verstuurd. Meer informatie over business to business incasso vindt u hier.

Wat onze klanten zeggen.

Hulp nodig?

Wij staan voor u klaar.

Incasseer uw facturen nu met de unieke Incasso 2.0 werkwijze! !