Algemene voorwaarden belangrijker dan ooit

Start met incasseren.
Neem contact op

Algemene voorwaarden belangrijker dan ooit

Iedereen kent ze wel maar niet iedereen staat erbij stil, algemene voorwaarden. De algemene voorwaarden vormen de fundering van uw overeenkomsten. Of dit nu gaat om een product of dienst, alle bepalingen kunnen hierin worden vastgelegd. Het is niet voor iedere ondernemer duidelijk wat in de algemene voorwaarden dient te staan en welke wet- en regelgeving hierbij van toepassing is.

Om toekomstige geschillen te kunnen voorkomen is het belangrijk dat u ten eerste beschikt over algemene voorwaarden. Niet ieder bedrijf beschikt hierover. Het hebben van algemene voorwaarden is volgens de wet niet verplicht, maar wij adviseren u ten zeerste dat wanneer u geen algemene voorwaarden heeft, u risico’s loopt.

In uw algemene voorwaarden kunt u namelijk vastleggen wat de rechten en plichten zijn van u als opdrachtnemer, maar ook wat de rechten en plichten zijn van de opdrachtgever. Denk hierbij aan zaken als: tarieven, facturatie, aansprakelijkheid en levering van producten en/of diensten.

Sommige ondernemers maken de ‘grote’ fout door algemene voorwaarden van een ander bedrijf te kopiëren en te plakken. Doe dit niet! Ieder bedrijf heeft andere principes en dus ook andere voorwaarden. Denk bijvoorbeeld aan betalingstermijnen, garanties en aansprakelijkheid. Daarnaast weet u niet in hoeverre juridisch correct de algemene voorwaarden zijn die u overneemt.

Laat daarom altijd uw algemene voorwaarden opstellen door een jurist. Iemand die bekend is met de huidige wet- en regelgeving die voor u van toepassing is. Laat deze voorwaarden ook jaarlijks controleren. De wet- en regelgeving verandert regelmatig en daarom is het ook van belang dat uw voorwaarden mee veranderen.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat hier uw reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.