Als je er niet op zit, kan het heel hard gaan

Start met incasseren.
Neem contact op

Een openstaand bedrag dat zich in 5 jaar heeft opgebouwd tot een gigantische achterstand. “Nalatigheid, gemak en denken het komt wel goed. Maar dat kwam niet goed.” Aldus Robin de Torbal, directeur bij Jan’s Vlees.

Jan’s Vlees is een horecaslagerij. Zij leveren vlees aan horeca-instellingen. Met goed vertrouwen in de klanten, wachtte zij op de betalingen van debiteuren. Helaas bleven deze betalingen steeds vaker uit. “Als je er niet goed op zit merk je dat het al snel heel hard kan gaan en de bedragen heel hard kunnen oplopen.” Gelukkig kwamen zij op dat moment in contact met Debtt. Vanaf dat moment waren de onbetaalde facturen voor Jan’s Vlees verleden tijd.

Een snelle communicatie is belangrijk

Het uitblijven van betalingen kan zorgen voor problemen. Hoe langer het duurt des te ingewikkelder het kan worden de facturen betaald te krijgen. Daarom is het van belang dat openstaande facturen binnen een redelijk termijn worden betaald. “Debtt biedt een goede en snelle communicatie. Op een vlotte en vriendelijke manier in contact met de klant.” Dat vindt de Torbal prettig. Debtt maakt gebruik van de unieke incasso 2.0 werkwijze. Deze werkwijze zorgt ervoor dat er snel geschakeld kan worden tussen de klant en de debiteur.

Een flinke klap

De coronapandemie heeft voor een grote klap gezorgd. De hele horecasector moest op slot en heeft hierdoor een enorme financiële deuk opgelopen. De heer de Torbal is gedurende deze periode positief gebleven. Toch is hij blij als alles weer normaal is.

“Gelukkig is de horeca weer open en wordt er weer veel besteld.” Dit is natuurlijk een goed teken. “Alleen”, zegt de Torbal, “het kan niet zo zijn dat deze horecabedrijven ons als bank gebruiken.”

Helaas hebben veel bedrijven te maken met onbetaalde facturen. Debtt helpt daarbij en begrijpt als geen ander dat de relatie met de klant waardevol is. Elke situatie is uniek en daar wordt naar gekeken. Jan’s Vlees heeft meerdere dossiers bij Debtt liggen. Zo zegt hij: “Zij zorgen ervoor dat wij ons met het echte werk bezig kunnen houden in plaats van achter ons geld aan te zitten.” Ieder zijn vak.

Niet denken het komt wel goed

De Torbal zou Debtt zeker aanraden bij andere bedrijven. “Vooral bij bedrijven die denken, het komt wel goed. Het is niet handig om zo te denken, want vaak komt het niet goed.”

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat hier uw reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.