De klik is belangrijk

Start met incasseren.
Neem contact op

Als Erik Westerhof van Xtra Materieel BV een belletje krijgt van Debtt, staat hij nou niet bepaald te springen. Maar al snel is er een klik. “Roy was heel volhardend en er was een klik, mede door het voetballen. Zo zijn we zaken gaan doen”, vertelt Westerhof.

Over het algemeen is het lastig om Westerhof, met zijn bedrijf Xtra Materieel BV gevestigd in Rotterdam, over te halen. “Dat is niet makkelijk”, lacht hij. “Ik word vaak gebeld door mensen die iets willen en ze verzinnen allemaal een truc om me binnen te halen. Bij Roy ontstond er een klik, want we raakten aan de praat over het voetballen. Nu appen we nog steeds wel eens voor een wedstrijd, over wat het gaat worden bijvoorbeeld. Daaruit blijkt dat de andere kant van de telefoonlijn ook echt interesse in je heeft en het niet alleen maar gaat om een factuurtje te mogen sturen.”

Wat ook meehelpt: de eerste vorderingen leverden al snel positief nieuws op. En, zoals Westerhof het zelf stelt: als er één schaap over de dam is, volgen er meer. “Als je iets uitbesteed en dat komt binnen, dan wordt het nog makkelijker om samen te werken. In het verleden hebben wij zaken gedaan met veel andere incassobureaus en die beloven heel veel oplossingen. Om kort te zijn: dat valt tegen. Het was vaak een langdradig proces, waarin op de ‘normale’ weg werd geïncasseerd. Dat vind ik goed aan Debtt, die moderne manier.”

Felicitatiemail

Als het over een moderne manier van incasseren gaat, zijn Whatsappen en bellen al snel de gehoorde termen. Het is Incasso 2.0, daar waar Debtt alles op inzet. “Het is kort op de bal, dat vind ik fijn. Het hele traject is digitaal, waardoor het voor ons ook makkelijk indienen is”, vindt Westerhof, die kan genieten van de mailtjes die binnenkomen na weer een afgehandelde vordering. “Die zijn echt leuk. Je krijgt zo’n beetje een felicitatie dat het gelukt is… Ja, dat zijn toch leuke dingen. Debtt is krachtig en modern.”

Xtra Materieel, hét Rotterdamse verhuurbedrijf, is een verhuurbedrijf in de breedste zin van het woord. Van bouwhekken en rijplaten tot bouwliften en schaftwagens, alles voor de bouwwereld is te huren bij Xtra Materieel. “En ook de goede particulier is welkom, maar 95 procent van onze handel rolt uit Business-to-Business”, weet Westerhof, die ook nog eigenaar is van Xtra Services. Dat is de specialist op het gebied van de montage en demontage van aluminium rolsteigers, aluminium hangbruginstallaties en triangelbruggen. 

Ideale samenwerking

De samenwerking tussen Xtra Materieel en Debtt is voor beide partijen ideaal. Logischerwijs hoopt Westerhof weinig gebruik te maken van de diensten van Debtt, maar als het dan toch moet… “Dan reageren jullie snel, kort op de bal en dat is ideaal. Ondanks dat het vaak vervelende gesprekken zijn die Debtt voert, gaan ze er met veel enthousiasme tegenaan. Het is zeker een aanrader.”

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat hier uw reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.