Column: Meer dan alleen incasseren

Start met incasseren.
Neem contact op

Werken bij incassobureau

Als iemand mij 5 jaar geleden had gevraagd waar ik nu zou werken, dan had ik nooit bij een incassobureau gezegd. Toch kwam ik er al vrij snel achter dat het iets is wat bij mij past. Dit is een branche waar altijd wel wat gebeurd, geen dag is hetzelfde. Daarnaast heb je veel sociaal contact met debiteuren maar ook met klanten, dat is iets wat mij erg aanspreekt.

Meer dan alleen incasseren

Mijn werkzaamheden hier zijn het behandelen van incassodossiers , relatiebeheer en het werven van klanten door middel van koude acquisitie. Ik probeer er altijd zorg voor te dragen dat ik veel contact houd met de klant, zij zijn uiteindelijk degene waar je iets voor oplost. Dit zorgt er voor dat klanten goed op de hoogte zijn van ontwikkelingen, daar zijn wij ook heel transparant in.

Koude acquisitie is iets wat ik al langer interessant vond. Hiermee krijg je vaak de leukste gesprekken met potentiële klanten. Het geeft daarna des te meer voldoening als je iets voor hen op kan lossen. Hierdoor creëer je ook een goede band met je klant.

Een jong team

Een andere reden waarom deze baan bij mij past is het jonge team van Debtt. Het is een team die zich wil blijven ontwikkelen, ze zijn gretig en altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Dat is ook één van de redenen waarom onze aanpak zo succesvol is, wij gebruiken nieuwe ontwikkelingen zoals Whatsapp en incasseren hiermee. Hierdoor blijven wij ook een stap voor op onze concurrentie, wij zijn niet bang risico te nemen, hier leer je namelijk ook van. Zo zal je als team jezelf altijd blijven ontwikkelen.

Geschreven door: Youri Kastermans

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat hier uw reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.