De aanhouder wint

Start met incasseren.
Neem contact op

Als het Amsterdamse bedrijf Graffiti Removal Brigade in zee gaat met een aannemer voor een mooie klus, lijkt alles koek en ei. Maar als de betalingen uitblijven, ziet eigenaar Marcel van Tilburg zich genoodzaakt de juridische weg te bewandelen. En met succes.

Van Tilburg gaat in zee met een aannemer om aan de slag te gaan met een gevel. Naar eigen zeggen een mooie en grote klus, waar het bedrijf zich met volle energie voor in gaat zetten. Er wordt afgesproken om de factuur in termijnen te betalen en de eerste termijn wordt onmiddellijk afgehandeld. “Het vertrouwen was daarmee geschept”, herinnert Van Tilburg zich nog. “Na de helft van de werkzaamheden zou er nog een factuur worden verstuurd en dat heb ik ook gedaan, maar de betaling bleef uit. Aan het einde van de rit heb ik de aannemer aangesproken en gezegd: luister eens, er staat nog een tweede termijn open en nu zijn we bij de oplevering. Wil je gaan betalen?”

Er wordt toegezegd dat de betaling volgt, maar het geld blijft uit. Na een herinnering en een aanmaning wordt er een incassobureau ingezet. “De aannemer bleek onvindbaar en hij was dus ook niet van plan om te betalen. Ik heb ook nog andere klussen voor hem gedaan en daar kwam nog meer discussie van. Hij dacht bijvoorbeeld dat het een prijs per vierkante meter was, terwijl we regiebasis hadden afgesproken. Zo werd het een optelsommetje van facturen en tegenfacturen. Het incassobureau stelde voor om een gerechtelijke procedure te starten en de rechter deed de uitspraak dat de aannemer een bepaald bedrag moest betalen.”. 

Overdracht aan Debtt

Is daarmee de kous af? Nee. Het incassobureau komt niet verder en na anderhalf jaar komt Van Tilburg in contact met Debtt. “Ik kon Debtt uit een andere zaak, haha. Ze waren vasthoudend, vastberaden en zetten door. Ik werd er helemaal gek van, dat kan ik je wel vertellen, maar we kwamen eruit. Zo’n incassobureau zoek je, want ze blijven zwoegen en zorgen er uiteindelijk voor dat je het geld krijgt.”

Debtt doet verwoede pogingen om met de aannemer in contact te komen. Het blijkt dat er geen bedrijfsadres voor handen is, maar uiteindelijk wordt hij getraceerd in de kop van Noord-Holland. Toch blijft het lastig om tot een oplossing te komen, maar de doorbraak komt er als op advies van de advocaat van Debtt het faillissement van de aannemer wordt aangevraagd. Als dat proces op gang wordt gebracht, blijkt de aannemer toch te willen betalen. Graffiti Removal Brigade krijgt het geld en zelfs de gemaakte kosten worden door de aannemer betaald.

Van Tilburg, die zich met zijn bedrijf voornamelijk bezighoudt met het onderhouden van vastgoed, heeft inmiddels een onderhoudscontract afgesloten bij Debtt. De manier van werken bevalt hem wel. “Zoals ik zei: Debtt is vastberaden, zet door en het blijkt dat je in deze tijd dan toch nog resultaat boekt. Al met al ben ik hartstikke tevreden hoor, het proces is goed verlopen!”

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat hier uw reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.