fbpx
De nadelen van “No Cure No Pay”

De nadelen van “No Cure No Pay”

LEESTIJD: 4 MIN
LEESTIJD: 4 MIN

DEEL DIT ARTIKEL

De Verraderlijkheid achter “No Cure No Pay”

Er zijn veel incassobureaus die pronken met de no cure no pay werkwijze welke zij hanteren. Echter lijkt dit vaak mooier dan dat het daadwerkelijk is. In dit blog leggen wij u uit waarom wij vinden dat dit zo is.

Wat is "No Cure No Pay"?

De werkwijze No Cure No Pay betekent vrij vertaald: “Geen oplossing, geen betaling.” Dit klinkt als de ideale situatie voor een ondernemer. Wanneer het incassobureau dus niks ophaalt, hoeft u niks te betalen! Maar op het moment dat er wél wordt betaald, beginnen ze een “No Cure No Pay-vergoeding” te rekenen. Maar wat is dit eigenlijk, en waarvoor moet u dit betalen? Het is eigenlijk net als marktplaats. Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, is het dat waarschijnlijk ook. 

No Pay, No Cure.

Een incassodossier vergt nou eenmaal veel aandacht. Gaat u maar na, hoe veel tijd heeft u al gestoken in uw klant voor deze ter incasso is gesteld. U heeft al een redelijke termijn gegeven bij het versturen van de factuur. Vervolgens heeft u een herinnering verstuurd en misschien ook wel een tweede. En als laatste heeft u nog een ingebrekestelling verstuurd met het laatste verzoek tot betalen. Wanneer het dossier eenmaal ter incasso wordt gesteld zijn er vaak al weken verstreken. Een No Cure No Pay incassobureau zal dan ook niet tot het uiterste gaan, aangezien zij afhankelijk zijn van de betalingen van de debiteur.

Casus

Stelt u voor dat het incassobureau twee opdrachtgevers heeft:

Opdrachtgever 1:
– 7 dossiers ter incasso
– Totale hoofdsom van €500,-
– Alle debiteuren sluiten een regeling af na enige moeite.

Opdrachtgever 2:
– 2 dossiers ter incasso
– Totale hoofdsom van €600,-
– De vorderingen worden beide betwist en de debiteuren zijn nauwelijks tot niet te bereiken.

In bovenstaande casus kan ik u verzekeren dat de volle aandacht van een No Cure No Pay incassobureau uit zal gaan naar opdrachtgever 1. De dossiers van opdrachtgever 2 zullen weinig tot geen aandacht krijgen aangezien ze hier veel moeite voor zullen moeten doen en zij niet zeker zijn van resultaat. Uiteindelijk zal het incassobureau aangeven dat er geen oplossing te behalen valt in de minnelijke fase en er dus kosten in rekening zullen worden gebracht om het dossier in de juridische fase te beslechten. Dit zonder dat er al te veel moeite is gedaan om tot een oplossing te komen. Mocht er in de juridische fase alsnog geen oplossing worden behaald zullen er over de reeds betaalde juridische kosten ook nog kosten bij u in rekening worden gebracht genaamd: “No Cure No Pay-vergoeding”.

Debtt doet het nou net ietsjes anders

Bij Debtt werken wij niet op basis van No Cure No Pay, dat lijkt mij duidelijk. Wij werken op contractbasis en geven u vooraf een duidelijk overzicht van welke kosten u maakt en welke kosten hier bij zouden kunnen komen indien er andere wegen dienen te worden bewandeld (denk aan beslagleggingen etc.). De pakketten die wij aanbieden aan onze opdrachtgevers worden als erg prettig ervaren en zijn op maat gemaakt voor de verschillende soorten ondernemingen. Groot of klein maakt niet uit. Alle dossiers van onze opdrachtgevers krijgen de benodigde aandacht.

Open & Transparant

Alle stappen die door onze dossierbehandelaars worden genomen zijn inzichtelijk voor de opdrachtgever in het online klantenportaal. Niet alleen zijn de genomen stappen inzichtelijk maar ook zijn de nog te nemen stappen te zien. Naast dat de klant gebruik kan maken van ons klantenportaal vinden wij het prettig om onze klanten ook telefonisch te informeren over de stand van zaken. Indien er betalingen zijn gedaan bij ons ontvangt de klant op hetzelfde moment als wij een bevestiging van ontvangst. Conform afspraak zal dit dan ook direct worden verwerkt.

Uitkeren van Gelden

Wanneer er een betaling is ontvangen bij Debtt wordt dit volgens afspraak afgedragen naar de klant. Ook hierbij laten wij zien dat wij een averechtse verhouding hebben met een No Cure No Pay incassobureau. Volgens de wet zouden wij de incassokosten mogen inhouden voor wij (een gedeelte van) de hoofdsom uitbetalen. Echter rekenen wij naar rato af zodat wij, in tegenstelling tot No Cure No Pay incassobureaus, niet stoppen nadat ons eigen deel is geïncasseerd. Na één werkdag worden de ontvangen gelden dan ook direct afgedragen aan onze opdrachtgevers.

In de incassobranche gebruiken wij vaak de uitspraak: “Schijn bedriegt”. Debiteuren die beloftes doen welke niet na worden gekomen, valse betaalbewijzen etc., maar dit geldt dus ook voor de No Cure No Pay methode.

Benieuwd naar onze Werkwijze?

Indien u benieuwd bent naar onze werkwijze kunt u vrijblijvend contact opnemen via ons mobiele nummer: 085 047 9670
Let wel op! U kunt ons bereiken van maandag tot en met vrijdag vanaf 09:00 tot 12:15 en daarna vanaf 12:45 tot 17:30.

DEEL DIT ARTIKEL

Heeft u vragen of wilt u meer weten?
Wij helpen u graag verder.

Debtt Group is op werkdagen bereikbaar van 09.00 tot 17.30 uur. Wij staan u graag te woord over lopende dossiers of andere vraagstukken. U kunt ons bereiken via onderstaande gegevens. 

Veelgestelde vragen.

In het eerste bericht die u ontvangt van ons, is een overzicht van de openstaande schuld te vinden. Mocht u deze niet (meer) hebben kunt u contact met ons opnemen. Dit kan zowel telefonisch als per mail.

U hebt de mogelijkheid om de schuld direct via iDEAL te voldoen. Met iDEAL kunt u vertrouwd, veilig en gemakkelijk online betalen. U rekent af in de vertrouwde internetbankier omgeving van uw eigen bank. Ook is het mogelijk om te betalen middels een bankoverschrijving. Maak hiervoor het openstaande bedrag over naar NL 47 INGB 0007 029 443 t.n.v. Debtt onder vermelding van uw dossiernummer.

Lukt het u niet om te betalen binnen de gestelde termijn? Tref dan een betalingsregeling. Let op: een regeling is niet altijd mogelijk.

Lukt het u niet om te betalen binnen de gestelde termijn? In veel gevallen lukt het nog wel om een regeling te treffen, maar niet altijd! Dit hangt af van de situatie. Vraag dan een regeling aan om in termijnen te betalen of maak een betalingsafspraak om het bedrag op een later moment in één keer te voldoen.

Hoe kunt u bij Debtt betalen?

Debtt incasseert voor een groot aantal bedrijven en particulieren openstaande vorderingen. Wanneer u een vordering niet (op tijd) betaalt, nemen wij contact met u op. Dat kan via een brief, e-mail, WhatsApp, of natuurlijk telefonisch. Vaak is het mogelijk om een vordering te betalen of een regeling te treffen. Op deze pagina vindt u verschillende manieren waarop u kunt betalen.

1. Betaal snel en eenvoudig online via iDeal:

Houd uw dossiernummer bij de hand en klik op het logo om verder te gaan.

2. Tref een betalingsregeling:
Lukt het u niet om de schuld in één keer te betalen? Vraag dan een betalingsregeling aan.

Contact voor debiteuren

Wanneer u geen contact opneemt met ons kan het zijn dat er vervolgstappen zullen worden genomen. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat u voor de rechter dient te verschijnen. Al deze extra kosten zullen op u worden verhaald. Wees dus verstandig en kom in contact met ons om verdere problemen te voorkomen.

Online betalen via iDeal.

Voer hier uw dossiernummer in


Voer hier het bedrag in (in €)