De onverschillige houding

Start met incasseren.
Neem contact op

Bij Debtt komen wij veel verschillende type mensen tegen met verschillende houdingen. De onverschillige houding is hier één van. De debiteur van deze business case had hier dan ook een handje van. In deze business case vertellen wij jullie over een debiteur, welke een overdracht (verplaatsing) van een kast in gang heeft gezet en vervolgens achteraf beweert niet de opdrachtgever te zijn geweest en ook nooit een rekening te hebben ontvangen. Hierdoor stond er nog een bedrag open van €3.689,-

Wij hebben het dossier van onze opdrachtgever mogen ontvangen en zijn direct aan de slag gegaan. Bij ontvangst van dit dossier hebben wij twee telefoonnummers ontvangen. In eerste instantie probeerden wij telefonisch in contact te komen middels het verkregen 06-nummer. Helaas was hier geen gehoor op. Ook op de vaste lijn kregen wij geen gehoor. Wij werden echter vrijwel direct teruggebeld. De debiteur belde op om te vragen waar het over ging. Na de situatie te hebben verklaard kwam de vraag of wij de openstaande facturen naar haar wilden opsturen, ze wilde het namelijk graag oplossen. Zo gezegd, zo gedaan.

Helaas hebben wij hierop volgend geen reactie meer mogen ontvangen van de debiteur. Wij hebben om deze reden dan ook weer contact opgenomen om te vragen naar de betaling. Op het moment dat er weer contact was, bleek al snel dat de debiteur dit niet wilde oplossen. Twee jaar na factuurdatum betwistte de debiteur (voor het eerst) de factuur. De kast was namelijk wel bij haar afgeleverd, maar dit zou nooit op haar verzoek kunnen zijn geweest, werd er aangegeven. Wel had zij de opdrachtgever “toevallig” laten weten waar zij de sleutel konden ophalen om de kast af te leveren.

Na veel onderzoek, contactmomenten en discussie bleek de betwisting van de debiteur volkomen onterecht. Wij hebben dan ook alle feiten en bewijzen op schrift gecommuniceerd naar de debiteur. Nog geen dag later konden wij het dossier sluiten omdat het volledige bedrag was betaald.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat hier uw reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.