fbpx
Waarom een deurwaarder inschakelen nog niet nodig is

Waarom een deurwaarder inschakelen nog niet nodig is

LEESTIJD: 3 MIN
LEESTIJD: 3 MIN

DEEL DIT ARTIKEL

De Kracht van Minnelijke Incasso

Incasso. Het is een term die bij veel ondernemers angst en stress oproept. Het idee van een deurwaarder die aan uw deur klopt om onbetaalde facturen te innen, kan behoorlijk intimiderend zijn. Ook is het een langdurig traject dat maanden, of soms zelfs jaren kan duren voordat u uw geld ontvangt. Gelukkig is er een alternatieve benadering: het minnelijke incassotraject, met name de innovatieve incasso 2.0 methode. In dit artikel gaan wordt uitgelegd waarom het inschakelen van een deurwaarder niet altijd noodzakelijk is en hoe u met de juiste aanpak succesvol kunt zijn binnen het minnelijke incassotraject.

Het Belang van het Minnelijke Incassotraject

Het minnelijke incassotraject is de eerste stap die u kunt nemen bij onbetaalde facturen. Het biedt de mogelijkheid om in gesprek te gaan met uw klant en te proberen tot een minnelijke oplossing te komen, zonder tussenkomst van de rechter. Dit traject heeft meerdere voordelen, zoals het behouden van de relatie met uw klant, het besparen van tijd en kosten en het vermijden van juridische procedures.

De Kracht van Incasso 2.0

Incasso 2.0 is een moderne benadering van het minnelijke incassotraject waarbij gebruik wordt gemaakt van up-to-date technologieën en communicatiemiddelen. Deze methode maakt het mogelijk om op een efficiënte en effectieve manier contact te leggen en te onderhouden met uw klant. Met behulp van geautomatiseerde systemen kunnen herinneringen en aanmaningen worden verzonden via verschillende kanalen, zoals e-mail, sms en sociale media. Dit vergroot de kans op een reactie en/of betaling van de debiteur.

Open Communicatie en Begrip

Een van de cruciale aspecten van het minnelijke incassotraject is het opbouwen van open communicatie en begrip tussen u en uw klant. Door persoonlijk contact te leggen en te luisteren naar de situatie van uw klant, kunt u inzicht krijgen in mogelijke betalingsproblemen en een passende oplossing voorstellen. Het tonen van begrip en het aanbieden van flexibele betalingsregelingen kunnen de drempel verlagen en het vertrouwen vergroten. Bij onze incasso afdeling hebben wij specialisten in dienst die jaren ervaring hebben met dit soort kwesties. Hierdoor kunnen zij goede afgewogen beslissingen maken gebaseerd op hun kennis en ervaring binnen minnelijke incasso.

Het Vermijden van Juridische Procedures

Het inschakelen van een deurwaarder betekent vaak dat u een gerechtelijke incassoprocedure start. Dit kan leiden tot lange en kostbare juridische processen. Door te kiezen voor het minnelijke incassotraject vermijd u deze tijdrovende en dure procedures. Het is belangrijk om te onthouden dat het inschakelen van een deurwaarder altijd nog een optie blijft als andere methoden falen. Hiervoor hebben wij een juridische entiteit die u kan adviseren en begeleiden door het gehele traject. Toch is het verstandig om eerst alle mogelijkheden binnen het minnelijke traject te verkennen. 

Succesverhalen binnen het Minnelijke Incassotraject

Er zijn talloze succesverhalen waarin het minnelijke incassotraject tot een positieve uitkomst heeft geleid, zonder tussenkomst van een deurwaarder. Door het gebruik van incasso 2.0 en het aangaan van constructieve gesprekken met debiteuren, hebben veel ondernemers hun openstaande vorderingen kunnen innen en tegelijkertijd hun klantrelaties behouden.

Conclusie

Hoewel deurwaarders en gerechtelijke incasso soms noodzakelijk zijn, biedt het minnelijke incassotraject, met name de incasso 2.0 methode, vaak voldoende mogelijkheden om tot een minnelijke oplossing te komen. Het leggen van open communicatie, het tonen van begrip en het gebruik van moderne technologieën kunnen de weg vrijmaken voor succesvolle incasso zonder de noodzaak van juridische procedures. Het is de moeite waard om alle opties binnen het minnelijke traject te verkennen voordat u de stap naar een deurwaarder zet, indien het dan toch noodzakelijk is kan Debtt u deze diensten van begin tot eind verlenen door onze samenwerkingen met gerechtsdeurwaarderskantoren en advocaten.

Debtt Group kijkt graag wat wij voor u kunnen betekenen, neem vandaag nog contact op en laat u vrijblijvend informeren door onze ervaren medewerkers. Wij laten graag zien hoe wij uw onbetaalde facturen wél betaald krijgen!

DEEL DIT ARTIKEL

Heeft u vragen of wilt u meer weten?
Wij helpen u graag verder.

Debtt Group is op werkdagen bereikbaar van 09.00 tot 17.30 uur. Wij staan u graag te woord over lopende dossiers of andere vraagstukken. U kunt ons bereiken via onderstaande gegevens. 

Veelgestelde vragen.

In het eerste bericht die u ontvangt van ons, is een overzicht van de openstaande schuld te vinden. Mocht u deze niet (meer) hebben kunt u contact met ons opnemen. Dit kan zowel telefonisch als per mail.

U hebt de mogelijkheid om de schuld direct via iDEAL te voldoen. Met iDEAL kunt u vertrouwd, veilig en gemakkelijk online betalen. U rekent af in de vertrouwde internetbankier omgeving van uw eigen bank. Ook is het mogelijk om te betalen middels een bankoverschrijving. Maak hiervoor het openstaande bedrag over naar NL 47 INGB 0007 029 443 t.n.v. Debtt onder vermelding van uw dossiernummer.

Lukt het u niet om te betalen binnen de gestelde termijn? Tref dan een betalingsregeling. Let op: een regeling is niet altijd mogelijk.

Lukt het u niet om te betalen binnen de gestelde termijn? In veel gevallen lukt het nog wel om een regeling te treffen, maar niet altijd! Dit hangt af van de situatie. Vraag dan een regeling aan om in termijnen te betalen of maak een betalingsafspraak om het bedrag op een later moment in één keer te voldoen.

Hoe kunt u bij Debtt betalen?

Debtt incasseert voor een groot aantal bedrijven en particulieren openstaande vorderingen. Wanneer u een vordering niet (op tijd) betaalt, nemen wij contact met u op. Dat kan via een brief, e-mail, WhatsApp, of natuurlijk telefonisch. Vaak is het mogelijk om een vordering te betalen of een regeling te treffen. Op deze pagina vindt u verschillende manieren waarop u kunt betalen.

1. Betaal snel en eenvoudig online via iDeal:

Houd uw dossiernummer bij de hand en klik op het logo om verder te gaan.

2. Tref een betalingsregeling:
Lukt het u niet om de schuld in één keer te betalen? Vraag dan een betalingsregeling aan.

Contact voor debiteuren

Wanneer u geen contact opneemt met ons kan het zijn dat er vervolgstappen zullen worden genomen. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat u voor de rechter dient te verschijnen. Al deze extra kosten zullen op u worden verhaald. Wees dus verstandig en kom in contact met ons om verdere problemen te voorkomen.

Online betalen via iDeal.

Voer hier uw dossiernummer in


Voer hier het bedrag in (in €)