Een verrassend resultaat

Start met incasseren.
Neem contact op

“Het ging om een trouwe klant van ons. Na wat problemen pakten we de draad weer op en hadden we weer goed contact. Toch bouwde er een schuld op.” Dat zegt Cor Bouwmeester, eigenaar van Bouwmeester Vaste Planten B.V. Het bedrijf kwam vanwege die oplopende betalingsachterstand uiteindelijk terecht bij Debtt.

Bouwmeester is gevestigd in Noordwijkerhout, middenin De Bollenstreek. Het bedrijf werd opgericht in 1965 en groeide uit tot een firma met een groot assortiment en een flinke kwekerij, waarbij het vooral gaat om vaste planten. Inmiddels werkt Bouwmeester binnen het bedrijf samen met zijn zonen. “Negentig procent gaat om export naar andere landen. In totaal hebben we zo’n 300 tot 400 klanten”, weet Bouwmeester, die daardoor ook wel eens te maken krijgt met klanten die achterblijven met betalen. Zo ook een klant uit Letland.

Flinke bestelling

De Letse afnemer is een aantal jaren geleden al een goede en vaste klant van Bouwmeester Vaste Planten. Er ontstaat een financieel geschil, maar toch komen beide partijen weer tot elkaar. “We pakten de draad weer op, het werd weer een goede klant en we hadden goed contact. Toch werd er weer een schuld opgebouwd”, weet Bouwmeester, die op een dag een flinke bestelling binnenkrijgt. “Dat was meer dan normaal, dus dat viel op. De eigenaar vertelde dat hij flink wat bestellingen uit Rusland had gekregen, dus we hebben dat maar gewoon geleverd.”

De problemen blijven, waardoor Bouwmeester zich genoodzaakt voelt om te gaan bellen, mailen, faxen en misschien wel alle drie tegelijk. Mondjesmaat komt er nog wat geld binnen, maar het is simpelweg te weinig. “Zij hadden zelf ook iemand die niet betaalde, dat zorgde voor de problemen. We hebben dat gecheckt bij anderen en dat klopte ook wel. Toch werd het langzaamaan tijd om te betalen. Op een gegeven moment werd de telefoon niet meer opgenomen en konden we dus geen contact meer leggen. Toen zijn we naar een incassobureau gegaan.”

Dat incassobureau krijgt het niet voor elkaar om het bedrag uit Letland naar De Bollenstreek te krijgen en eigenlijk heeft Bouwmeester de hoop dan al opgegeven. Totdat een van zijn zonen besluit om nog een poging te wagen en Debtt inschakelt. “Hij had van een ander gehoord over Debtt en dus besloten we om die stap te zetten. En met succes, want Debtt doet wat het moet doen. Het was voor ons verrassend dat het nog lukte om het geld te krijgen, daar zijn we heel blij mee.”

Google Translate

Debtt gaat in Letland op zoek naar gegevens van de debiteur. Via een Europees handelsregister wordt er een telefoonnummer gevonden en zo ontstaat er contact. Met behulp van Google Translate worden de eerste woorden zelfs in het Lets uitgewisseld en al snel is het duidelijk: hier komt een oplossing uit voort. Er wordt een betalingsregeling getroffen, waarbij de debiteur zo’n vijfduizend euro per termijn moet betalen. Een regeling die nog steeds loopt en iedere maand keurig wordt voldaan.

Bouwmeester is blij met de inzet van Debtt. “Je krijgt altijd heel snel response en dat is heel belangrijk. Het is allemaal naar volle tevredenheid verlopen.”

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat hier uw reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.