Gesloten deuren tijdens de bouwvak

Start met incasseren.
Neem contact op

Voor het zuiden van Nederland is de bouwvak inmiddels begonnen. De bouwvak is een onofficieel vastgestelde periode van drie weken in de zomer, waarin bouwbedrijven hun bouwproductie verminderen of stilleggen. Zo kan het bouwpersoneel vakantie nemen. Onze klant, die werkzaam is in de betonbouw, betonstaal en kelderbouw, heeft ook te maken met de bouwvak.

Er zijn veel bedrijven die tijdens de bouwvak hun deuren sluiten en dat geldt ook voor de bijbehorende administratie. Er bestaat een grote kans dat uw factuur onbetaald blijft in deze periode. Dit was ook het geval bij onze klant, maar hij nam het zekere voor het onzekere. Het ging om een hoofdsom van 3.250 euro.

Onze opdrachtgever had naast de factuur al drie herinneringen verstuurd en had een toezegging van betaling ontvangen. Ondanks de genomen moeite, bleef de betaling uit. Wetende dat de bouwvak zich aandiende, heeft de klant Hendriks Incasso benaderd. Dit was op vrijdag 19 juli 2019 om 11.00 uur.

Het verzoek was om het incassotraject op te starten voor deze klantdebiteur. Het was ons direct duidelijk dat dit incassotraject snel op gang moest worden gezet om tot een gewenst resultaat te komen. Dossiers worden doorgaans binnen twee uur door ons in behandeling genomen.

De dossierbehandelaar is gelijk op onderzoek uitgegaan en is in contact gekomen met de debiteur. De debiteur bleek bereidwillig te zijn. Hij wenste de stukken te ontvangen voor zijn administratie, zodat dit kon worden verwerkt.

Alle communicatie is verlopen via WhatsApp. De stukken zijn verstuurd en de debiteur heeft de gehele vordering middels iDEAL voldaan. Het dossier kon worden gesloten op vrijdag 19 juli om 15.00 uur. Binnen vier uren werd het dossier opgelost en was de betaling ontvangen. Onze klant heeft nog op dezelfde dag het geld in ontvangst mogen nemen. Tijd voor een zorgeloze bouwvak!

Uit deze case blijkt maar weer dat snel schakelen van essentieel belang is binnen ons werk. Dankzij onze werkwijze, Incasso 2.0, zijn wij in staat om snel in contact te komen met uw debiteuren en een oplossing aan te gaan.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat hier uw reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.