Het verschil tussen een incassobureau en een deurwaarder

Start met incasseren.
Neem contact op

Als ondernemer overkomt het u vast weleens; een debiteur betaalt uw factuur niet en u weet vervolgens niet of u dan een incassobureau of een deurwaarder in moet schakelen, want wat is eigenlijk het verschil tussen een incassobureau en een deurwaarder? In deze blog leggen we het uit.

Aanpak deurwaarder en incassobureau

Beide partijen innen geld in opdracht van schuldeisers. Enkel is een deurwaarder een ambtenaar en een incassobureau een onderneming. Dit maakt ook dat er verschil is in de manier waarop beide partijen te werk gaan en het geld innen.

Een deurwaarder kan gezien worden als een openbaar ambtenaar. Deze persoon is aangewezen door de overheid om wettelijk beslag te leggen op tegoeden, spullen of bezittingen. Voordat de deurwaarder de debiteur benaderd ondergaat deze vaak eerst een juridisch traject, dit zorgt voor hoge kosten. Een deurwaarder kan namelijk pas beslag leggen op goederen na een vonnis via de rechter, ook dit kost erg veel tijd.

Een incassobureau is geen openbaar ambtenaar maar een onderneming. Naast het feit dat ze geen juridische functie hebben mogen ze wel een schuldenaar benaderen. De manier van benaderen is per incassobureau verschillend, overigens gebeurt dit wel vaak op de ‘traditionele’ manier; per post, mail of telefonisch. Echter levert die manier vaak niet op wat de schuldeiser verlangt en duurt het proces alsnog langer dan nodig is. Met die reden heeft Debtt zijn eigen manier van benaderen ontwikkeld.

De werkwijze van Debtt 

Incasso 2.0 is de unieke werkwijze van Debtt. Met deze vernieuwde werkwijze wordt er verandering gebracht in een verouderde branche. Nadat een schuldeiser een nieuw dossier aanlevert wordt deze binnen twee uur ingevoerd en zijn de eerste activiteiten al ondernomen. Snelheid in handelen is enorm belangrijk voor een succesvol incassotraject. Het aantal contactmomenten met een debiteur zijn vaak beperkt, aangezien zij vaak slecht bereikbaar zijn. De kansen die er zijn, dienen daarom ook optimaal te worden benut.

Om het aantal contactmomenten te kunnen verhogen, heeft Debtt een eigen tool ontwikkeld. Komt de debiteur online op WhatsApp? Dan ontvangt de dossierbehandelaar hiervan een melding. Direct wordt er telefonisch contact gezocht met de debiteur, want deze is immers nu online. Vandaag de dag is dit dé werkwijze om uw gelden zo snel mogelijk te incasseren. Binnen de vernieuwde werkwijze maakt Debtt gebruik van de nieuwste technologieën. Technologie schakelt namelijk in hoog tempo. Bij Debtt schakelen wij mee in dit tempo. Dit zorgt er onder andere voor dat de werkwijze bij geen enkele dossier gelijk is.

Verdere communicatie met de debiteuren loopt vaak ook via Whatsapp. Een bijkomend voordeel hiervan zijn de blauwe vinkjes welke bij de rechtbank gelden als rechtsgeldige leesbevestiging. Smoezen als “ik heb het bericht nooit ontvangen” zijn bij Debtt dus verleden tijd.

Concluderend; een proces met een deurwaarder is een langdurig traject waarin de kosten hoog op kunnen lopen. Voordat de deurwaarder actie onderneemt wordt er een dagvaarding opgesteld en verloopt het traject via een rechter. Een incassobureau daarentegen onderneemt direct actie op zijn eigen manier. Echter gaat een incassobureau vaak op de traditionele manier te werk. Bij Debtt is de werkwijze modern en in de praktijk veel efficiënter, hiermee krijgt de ondernemer direct waar hij recht op heeft; zijn geld.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat hier uw reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.