Incasso 2.0

De unieke werkwijze van Debtt.

Start met incasseren.
Neem contact op

Wat is incasso 2.0

voor & door ondernemers.

Incasso 2.0 is de unieke werkwijze van Debtt. Met deze vernieuwende werkwijze wordt er verandering gebracht in een verouderde branche. Vandaag de dag is dit dé werkwijze om uw gelden zo snel mogelijk te incasseren.

Incasso 2.0 is gebouwd door ondernemers, voor ondernemers. Als (startende) ondernemer loop je tegen veel problemen aan. Eén daarvan is dat facturen onbetaald blijven. Je zit dan niet te wachten op een incassobureau dat log en traag handelt. Er dient snel actie te worden ondernomen, je hebt tenslotte recht op het geld.

Het gebruik van..

Social media

Technologie ontwikkelt zich in hoog tempo. Bij Debtt schakelen wij mee met dit tempo. Dit zorgt er onder andere voor dat onze werkwijze nooit gelijk is. Elk dossier is anders en elk dossier verdient een unieke aanpak. Met onze unieke Incasso 2.0 werkwijze wordt onder andere gewerkt met social media. De gemiddelde mens kijkt namelijk 221 keer per dag op zijn of haar smartphone. Veel van de communicatie, die wij onderhouden met de debiteuren, verloopt via WhatsApp. Een bijkomend voordeel hiervan zijn de blauwe vinkjes welke bij de rechtbank gelden als rechtsgeldige leesbevestiging. Smoezen als “Ik heb het bericht nooit ontvangen” zijn bij ons dus verleden tijd.

De unieke werkwijze

en een succesvol incassotraject.

Snelheid in handelen is enorm belangrijk voor een succesvol incassotraject. Het aantal contactmomenten met een debiteur zijn vaak beperkt. De kansen die er zijn, dienen daarom ook optimaal te worden benut. Om het aantal contactmomenten te kunnen verhogen, heeft Debtt een eigen tool ontwikkeld. Komt de debiteur online op WhatsApp? Dan ontvangt de dossierbehandelaar hiervan een melding. Direct wordt er telefonisch contact gezocht met de debiteur, want deze is immers nu online. 

De snelheid is niet alleen terug te vinden in de dossierbehandeling, maar al ver daarvoor. Wanneer u online een dossier indient, zorgen wij dat het dossier binnen twee uur wordt ingevoerd en dat de eerste activiteiten al zijn ondernomen. Al deze activiteiten worden door ons geregistreerd en zijn voor u 24/7 in te zien via het online klantenportaal.

incasso b2b
klant betaald factuur niet
Hier zijn we enorm trots op.
Onze unieke werkwijze resulteert in het hoogste slagingspercentage van Nederland.
Uw dossier(s) binnen 2 uur ingevoerd
Vandaag geïncasseerd, morgen op uw rekening
24/7 online inzage
Unieke werkwijze
Dezelfde dag nog actie!
Incasso

Wat is incasso?

Incasso is het incasseren van onbetaalde vorderingen. Vaak wordt dit uit handen gegeven aan een incassobureau. Vanaf dat moment worden er ook incassokosten in rekening gebracht.

Elke organisatie krijgt te maken met klanten die niet of te laat betalen. Wanneer tijdens het debiteurenbeheer ook geen oplossing wordt behaald met de debiteur, is het van belang om incasso in te zetten.

 

Incassobureau

Het inschakelen van een incassobureau & de kosten.

Hoe en wanneer een incassobureau wordt ingeschakeld, is afhankelijk van het debiteurenbeheer proces van een bedrijf. Afhankelijk van hoe het debiteurenbeheer van een bedrijf is ingericht, worden vervolgmaatregelen ingecalculeerd. Het incassotraject wordt vaak ingeschakeld op het moment dat het eigen debiteurenbeheer traject is verlopen. In sommige gevallen wordt er vanuit het incassobureau dan een aanmaning verstuurd alvorens de factuur ter incasso worden gesteld.

Incassokosten zijn de kosten die in rekening worden gebracht op het moment dat een vordering ter incasso wordt gesteld. Deze kosten zijn wettelijk bepaald in de Wet Incasso Kosten (WIK). Via onze incassocalculator kunt u gemakkelijk de incassokosten berekenen. Deze kosten dienen te worden vermeld in de ingebrekestelling.

Incassoprocedure

Hoe ziet de incassoprocedure eruit?

Een incassoprocedure valt te onderscheiden in drie verschillende fases: Minnelijke fase, juridische fase en executie. Debtt biedt volledige ontzorging in alle fases binnen het creditmanagement en is daarmee een all-in aanbieder.

Minnelijke fase
Debtt-diensten-incasso-2-0-minnelijke-fase-icon

In de minnelijke fase van de incassoprocedure, zet Debtt alle middelen in om de betaling te incasseren. Onze unieke Incasso 2.0 werkwijze zal worden ingezet en wij gaan tot het uiterste om uw gelden te incasseren

Juridische fase
Debtt-diensten-incasso-2-0-juridische-fase-icon1

Wanneer de debiteur geen oplossing wenst aan te gaan, is er een mogelijkheid om een juridische procedure op te laten starten. Alvorens deze aanbieding wordt gedaan, volgt er een onderbouwd juridisch advies over het dossier. Een jurist van Debtt staat u bij in deze fase, ook in de rechtbank.

Executie fase
Debtt-diensten-incasso-2-0-juridische-fase-icon

Executie staat voor de uitvoer van het vonnis. Wanneer er een vonnis is toegewezen, kunnen er executie maatregelen worden genomen. Er zijn dan verschillende beslagleggingen mogelijk om uw gelden te innen..

 

Wat onze klanten zeggen.

Hulp nodig met incasseren?
Wij staan voor u klaar.
Incasseer uw facturen nu met de unieke Incasso 2.0 werkwijze! !