fbpx
Incasso B2B
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Incasso B2B

Voor ondernemend Nederland.

Start met incasseren.
Neem contact op

Wat is incasso

voor & door ondernemers.

Incasso betekent het innen van onbetaalde facturen die na de betalingstermijn niet zijn voldaan. Indien het een organisatie zelf niet lukt om de factuur te innen, kan deze ter incasso worden gesteld, ook wel incasso B2B genoemd.

Dit betekent dat een incassobureau de debiteur zal benaderen en de vordering probeert te innen. Echter heeft ieder incassobureau zijn eigen manier van werken, Debtt Group doet dit op geheel eigen wijze genaamd incasso 2.0.

Incasso B2B..

wat houdt het in?

Incasso B2B betekent dat een vordering bij een bedrijf onbetaald blijft. Het ene bedrijf heeft bij het andere bedrijf goederen of diensten afgenomen en vervolgens wordt de factuur daarvan niet voldaan. Een optie is dan om de factuur ter incasso te stellen. Debtt is gespecialiseerd in incasso B2B. Op geheel eigen wijze wordt een dossier in behandeling genomen, echter is ieder dossier anders en is de manier van benadering ook per debiteur verschillend. Onze incassospecialisten lezen zich in en gaan binnen twee uur na aanlevering van het dossier voor u aan de slag.

incasso b2b

De unieke werkwijze

en een succesvol incasso B2B traject.

Bij Debtt Group vinden wij dat snelheid in handelen heel belangrijk is voor een succesvol incassotraject. Echter zijn het aantal contactmomenten met een debiteur zeer schaars.

Als gevolg van heeft Debtt een eigen moderne tool ontwikkeld, genaamd incasso 2.0. Indien de debiteur online komt op Whatsapp wordt er direct contact opgenomen. Ook bij incasso B2B wordt deze tool steeds vaker ingezet.

incasso b2b
Hier zijn we enorm trots op.
Onze unieke werkwijze resulteert in het hoogste slagingspercentage van Nederland.
Uw dossier(s) binnen 2 uur ingevoerd
Vandaag geïncasseerd, morgen op uw rekening
24/7 online inzage
Unieke werkwijze
Dezelfde dag nog actie!
wanbetalers
Debtt-branches-banner
Incasso B2B of B2C

Wat is het verschil?

Het verschil tussen incasso B2B en incasso B2C is in principe niet heel groot. In beide gevallen is het een kwestie van onbetaalde facturen die betaald moeten worden. Echter zit het verschil in de manier van benaderen. Particulieren zijn over het algemeen meer beschermd dan bedrijven en hebben andere verplichtingen, dit geld ook in de incasso wereld. Bij incasso B2B is het bijvoorbeeld niet verplicht om een ingebrekestelling (aanmaning) te versturen waarbij dit bij incasso B2C wel het geval is.

Stel dat een zakelijke debiteur de factuur niet betaald gelden er andere regels in vergelijking met een niet zakelijke debiteur, ook wel B2C genoemd.

Incasso B2B - kosten

Het inschakelen van een incassobureau & de kosten.

Indien een vordering ter incasso wordt gesteld dienen er ook incasso kosten in rekening worden gebracht. De betreffende kosten zijn wettelijk bepaald in de Wet Incasso Kosten (WIK). Bij incasso B2B is het niet verplicht om de incassokosten alvorens te vermelden echter is het wel gebruikelijk.

Daarnaast kan het vermelden van de incassokosten ook een trigger zijn om de factuur voordat deze ter incasso wordt gesteld betaald te krijgen. Mocht het nodig zijn dan kunt u de incassokosten gemakkelijk berekenen aan de hand van onze incassocalculator.

Incassoprocedure

Hoe ziet de incassoprocedure eruit?

Een incassoprocedure kan onderverdeeld worden in drie verschillende fases: ten eerste de minnelijke fase, ten tweede de juridische fase en ten derde executie. Debtt kan alles voor u uit handen nemen binnen de fases van het creditmanagement. Hiermee is Debtt een all-in aanbieder.

 

Minnelijke fase
Debtt-diensten-incasso-2-0-minnelijke-fase-icon

Binnen de minnelijke fase zet Debtt alle mogelijke middelen in om een factuur bedrag te incasseren. Hierbij wordt de werkwijze van Incasso 2.0 aangehouden en gaan wij tot het uiteinde om de openstaande posten te incasseren.

Juridische fase
Debtt-diensten-incasso-2-0-juridische-fase-icon1

Indien de schuldenaar geen oplossing wil aangaan, is het mogelijk om een juridische procedure op te zetten. Daarvoor zal er een onderbouwd juridisch advies over het dossier volgen. Een van onze juristen staat u bij in de juridische fase en daarbij ook in de rechtbank.

Executie fase
Debtt-diensten-incasso-2-0-juridische-fase-icon

Executie betekent uitvoering van een gerechtelijk vonnis. Indien de rechter een vonnis heeft toegewezen is het mogelijk om executie maatregelen te ondernemen. In dat geval zijn er verschillende beslagleggingen mogelijk om gelden te ontvangen.

Wat onze klanten zeggen.

Hulp nodig met incasseren?
Wij staan voor u klaar.
Heeft u vragen of wilt u meer weten?
Wij helpen u graag verder.

Debtt Group is op werkdagen bereikbaar van 09.00 tot 17.30 uur. Wij staan u graag te woord over lopende dossiers of andere vraagstukken. U kunt ons bereiken via onderstaande gegevens. 

Veelgestelde vragen.

In het eerste bericht die u ontvangt van ons, is een overzicht van de openstaande schuld te vinden. Mocht u deze niet (meer) hebben kunt u contact met ons opnemen. Dit kan zowel telefonisch als per mail.

U hebt de mogelijkheid om de schuld direct via iDEAL te voldoen. Met iDEAL kunt u vertrouwd, veilig en gemakkelijk online betalen. U rekent af in de vertrouwde internetbankier omgeving van uw eigen bank. Ook is het mogelijk om te betalen middels een bankoverschrijving. Maak hiervoor het openstaande bedrag over naar NL 47 INGB 0007 029 443 t.n.v. Debtt onder vermelding van uw dossiernummer.

Lukt het u niet om te betalen binnen de gestelde termijn? Tref dan een betalingsregeling. Let op: een regeling is niet altijd mogelijk.

Lukt het u niet om te betalen binnen de gestelde termijn? In veel gevallen lukt het nog wel om een regeling te treffen, maar niet altijd! Dit hangt af van de situatie. Vraag dan een regeling aan om in termijnen te betalen of maak een betalingsafspraak om het bedrag op een later moment in één keer te voldoen.

Hoe kunt u bij Debtt betalen?

Debtt incasseert voor een groot aantal bedrijven en particulieren openstaande vorderingen. Wanneer u een vordering niet (op tijd) betaalt, nemen wij contact met u op. Dat kan via een brief, e-mail, WhatsApp, of natuurlijk telefonisch. Vaak is het mogelijk om een vordering te betalen of een regeling te treffen. Op deze pagina vindt u verschillende manieren waarop u kunt betalen.

1. Betaal snel en eenvoudig online via iDeal:

Houd uw dossiernummer bij de hand en klik op het logo om verder te gaan.

2. Tref een betalingsregeling:
Lukt het u niet om de schuld in één keer te betalen? Vraag dan een betalingsregeling aan.

Contact voor debiteuren

Wanneer u geen contact opneemt met ons kan het zijn dat er vervolgstappen zullen worden genomen. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat u voor de rechter dient te verschijnen. Al deze extra kosten zullen op u worden verhaald. Wees dus verstandig en kom in contact met ons om verdere problemen te voorkomen.

Online betalen via iDeal.

Voer hier uw dossiernummer in


Voer hier het bedrag in (in €)