fbpx
Incasso Belgie

Incasso België

De unieke werkwijze van Debtt.

Start met incasseren.
Neem contact op

Incasso in België

Heeft u een Belgische klant die uw factuur niet betaald en krijgt u te maken met incasso in België? Onze Belgische incassospecialisten helpen u graag. Wij zorgen ervoor dat uw openstaande factuur snel wordt betaald. Wilt u een incassobureau in België inschakelen? Lees hieronder alles over Incasso België.

Wilt u niet langer wachten op de betaling van uw factuur? Draag dan direct uw incasso over. Ons Belgische incassoteam gaat vervolgens meteen aan de slag. Binnen één werkdag ontvangt uw debiteur al een aanmaningsbrief van onze Belgische incasso afdeling met het verzoek om direct te betalen.

Incasseren in België

Nederlandse ondernemers vergeten vaak de verschillen tussen Nederland en België doordat er grotendeels dezelfde taal wordt gesproken. Veel Nederlandse ondernemers gaan er ten onrechte vanuit dat incasseren in België gelijk is aan incasseren in Nederland.

Maar niets is minder waar. Hoewel we misschien dezelfde taal spreken, zijn er niet twee grenslanden zo verschillend als Nederland en België. Op het vlak van zakendoen en handelscultuur, maar ook als het op incasseren aankomt. Onze Belgische afdeling legt u graag uit wat de belangrijkste verschillen zijn tussen Nederland en België.

Betalingsgedrag Belgische bedrijven

Het betalingsgedrag in België is redelijk goed. Het creditmanagement binnen veel Belgische bedrijven is de afgelopen jaren sterk verbeterd, wat terug te zien is in het aantal openstaande facturen. Toch worden veel facturen nog te laat betaald. Een goed debiteurenbeleid is dan ook belangrijk wanneer u zakendoet in België.

Incasseren in België verloopt anders dan in Nederland. Hoewel we dezelfde taal spreken, is de wetgeving compleet anders en valt de Nederlandse directheid niet altijd goed. 

  • Belgen laten niet altijd het achterste van hun tong zien;
  • Wettelijke betalingstermijn is 30 dagen;
  • Een betalingstermijn van 7 dagen is gebruikelijk voor aanmaningen.

Vonnis behalen en executeren in België

Als enige incassokantoor bieden wij een all-in prijs aan voor het behalen en het executeren van een vonnis in België. Dit betekend dat Debtt het gehele traject van A tot Z voor u uit handen neemt en zorg draagt voor het verkrijgen van uw gelden. 

Direct starten met incasso België

Heeft u een openstaande factuur bij een Belgische klant die maar niet wordt betaald? Onze incassospecialisten helpen u graag met het oplossen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie. Wilt u niet langer wachten op uw geld? Draag dan direct uw factuur over. Onze specialisten gaan dan direct voor u aan de slag.  

Heeft u vragen of wilt u meer weten?
Wij helpen u graag verder.

Debtt Group is op werkdagen bereikbaar van 09.00 tot 17.30 uur. Wij staan u graag te woord over lopende dossiers of andere vraagstukken. U kunt ons bereiken via onderstaande gegevens. 

Veelgestelde vragen.

In het eerste bericht die u ontvangt van ons, is een overzicht van de openstaande schuld te vinden. Mocht u deze niet (meer) hebben kunt u contact met ons opnemen. Dit kan zowel telefonisch als per mail.

U hebt de mogelijkheid om de schuld direct via iDEAL te voldoen. Met iDEAL kunt u vertrouwd, veilig en gemakkelijk online betalen. U rekent af in de vertrouwde internetbankier omgeving van uw eigen bank. Ook is het mogelijk om te betalen middels een bankoverschrijving. Maak hiervoor het openstaande bedrag over naar NL 47 INGB 0007 029 443 t.n.v. Debtt onder vermelding van uw dossiernummer.

Lukt het u niet om te betalen binnen de gestelde termijn? Tref dan een betalingsregeling. Let op: een regeling is niet altijd mogelijk.

Lukt het u niet om te betalen binnen de gestelde termijn? In veel gevallen lukt het nog wel om een regeling te treffen, maar niet altijd! Dit hangt af van de situatie. Vraag dan een regeling aan om in termijnen te betalen of maak een betalingsafspraak om het bedrag op een later moment in één keer te voldoen.

Hoe kunt u bij Debtt betalen?

Debtt incasseert voor een groot aantal bedrijven en particulieren openstaande vorderingen. Wanneer u een vordering niet (op tijd) betaalt, nemen wij contact met u op. Dat kan via een brief, e-mail, WhatsApp, of natuurlijk telefonisch. Vaak is het mogelijk om een vordering te betalen of een regeling te treffen. Op deze pagina vindt u verschillende manieren waarop u kunt betalen.

1. Betaal snel en eenvoudig online via iDeal:

Houd uw dossiernummer bij de hand en klik op het logo om verder te gaan.

2. Tref een betalingsregeling:
Lukt het u niet om de schuld in één keer te betalen? Vraag dan een betalingsregeling aan.

Contact voor debiteuren

Wanneer u geen contact opneemt met ons kan het zijn dat er vervolgstappen zullen worden genomen. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat u voor de rechter dient te verschijnen. Al deze extra kosten zullen op u worden verhaald. Wees dus verstandig en kom in contact met ons om verdere problemen te voorkomen.

Online betalen via iDeal.

Voer hier uw dossiernummer in


Voer hier het bedrag in (in €)