fbpx
Incassobureau inschakelen
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Incassobureau inschakelen

We make a difference.

Wanneer een incassobureau inschakelen?

Wanneer een incassobureau inschakelen?

Het inschakelen van een incassobureau gebeurt niet altijd zomaar. Vaak gaat hier al een (langdurig) traject aan vooraf. Denk bijvoorbeeld aan het sturen van herinneringen, aanmaningen, ingebrekestellingen en het plegen van belletjes. Iedereen hanteert hier een eigen werkwijze voor.

Waar op te letten bij het inschakelen
van een incassobureau?

Waar op te letten bij het inschakelen
van een incassobureau?

Het inschakelen van een incassobureau is voor velen een grote stap, voornamelijk als dit de eerste keer is. Want u wilt natuurlijk niet dat de klantrelatie verloren gaat door het inschakelen van een incassobureau. Verricht daarom gedegen onderzoek naar het incassobureau die u in wilt schakelen voor het incasseren van uw onbetaalde facturen. Elk incassobureau hanteert een eigen werkwijze om onbetaalde facturen betaald te krijgen.

Incassobureaus bestaan ondertussen al enkele decennia. Enkele van de huidige incassobureaus hanteren nog altijd dezelfde werkwijze als toen. Denk bijvoorbeeld aan het versturen van een brief, e-mail en het plegen van een telefoontje. Dit biedt niet altijd het gewenste resultaat.

Er zijn ook incassobureaus actief die sturen op een juridische procedure. Op deze manier wordt er zo snel mogelijk een stap gemaakt naar de rechtbank. Dit kan voordelen met zich brengen, maar zorgt er ook voor dat er veel extra kosten komen voor de opdrachtgever.

Verschil tussen incasso B2B en B2C:

Verschil tussen incasso B2B en B2C:

Er zit een groot verschil tussen de B2B en de B2C als het gaat om het inschakelen van een incassobureau. Wettelijk gezien kan een incassobureau in de B2B sector al worden ingeschakeld op het moment dat een factuur verlopen is. Veelal wordt dit niet gedaan omdat dit de klantenrelatie vaak niet ten goede komt. Hierom wordt er vaak gekozen om eerst een debiteurenbeheer traject in te richten. Over het algemeen bestaat dit traject uit het versturen van een herinnering en een aanmaning of ingebrekestelling. Hierna wordt een incassobureau ingeschakeld om de onbetaalde facturen te incasseren.

In de B2C markt ligt dit net even iets anders. Bij particulieren is het namelijk verplicht om een ingebrekestelling te versturen die voldoet aan een aantal wettelijke vereisten:

  • Er moet een betalingstermijn worden gegeven van (tenminste) 14 dagen na ontvangst van de brief;
  • De exacte kosten conform de Wet Incassokosten (WIK) dient te worden vermeld;
  • Het moet aantoonbaar zijn dat de ingebrekestelling is verstuurd.

Particulieren zijn in Nederland veel beter beschermd door de wet dan bijvoorbeeld bedrijven. Hierom is het voor een goede dossieropbouw dan ook enorm belangrijk dat het voortraject aan een incassotraject goed verloopt en wordt gedocumenteerd.

Als incassobureau onderscheiden wij ons op het gebied van innovatie en de actieve vorm van benadering. Incasso van het heden is niet meer te vergelijken met voorheen. Het versturen van een brief brengt geen actie meer teweeg bij de niet-betalende klant(en). Daarnaast is het een tijdrovend middel. Daarom maakt Debtt Group gebruik van de nieuwste communicatiekanalen zoals WhatsApp om met u klanten in contact te komen. Ruim tien weken lang zullen wij intensief contact zoeken, ondernemen en behouden met uw debiteuren om tot een gepaste oplossing te komen. Hierbij worden technologische ontwikkelingen ingezet.

Onze organisatie investeert veel in ontwikkeling en verbetering van de dienstverlening. Software speelt hierbij een grote rol. Wij hebben een eigen klantenportaal die u bijvoorbeeld kunt koppelen met uw boekhouding software om 24/7 up-to-date te blijven met de behandeling van uw dossier. Verder investeren wij ook steeds meer in de ontwikkeling van onze software met als doel in contact te komen met uw debiteur(en). Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan een slim algoritme die de berichtgevingen verstuurd op de momenten dat de kans het grootste is dat dit door uw debiteur(en) wordt gelezen. Zo verhogen wij ons slagingspercentage.

Debtt Group inschakelen.
voor het ontzorgen van uw creditmanagementproces.

Als incassobureau onderscheiden wij ons op het gebied van innovatie en de actieve vorm van benadering. Incasso van het heden is niet meer te vergelijken met voorheen. Het versturen van een brief brengt geen actie meer teweeg bij de niet-betalende klant(en). Daarnaast is het een tijdrovend middel. Daarom maakt Debtt Group gebruik van de nieuwste communicatiekanalen zoals WhatsApp om met u debiteuren in contact te komen. Ruim tien weken lang zullen wij intensief contact zoeken, ondernemen en behouden met uw debiteuren om tot een gepaste oplossing te komen. Hierbij worden technologische ontwikkelingen ingezet, zoals een belrobot, om de snelheid van contact nog verder te verhogen.

Onze organisatie investeert veel in ontwikkeling en verbetering van de dienstverlening. Software speelt hierbij een grote rol. Wij hebben een unieke tool ontwikkeld waarbij wij een melding krijgen op het moment dat uw debiteur online komt op WhatsApp zodat wij direct contact kunnen leggen op het moment dat uw debiteur beschikbaar is. Verder investeren wij ook steeds meer in de ontwikkeling van onze software met als doel in contact te komen met uw debiteur(en). Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan een slim algoritme die de berichtgevingen verstuurd op de momenten dat de kans het grootste is dat dit door uw debiteur(en) wordt gelezen. Zo verhogen wij ons slagingspercentage.

Bij Debtt Group combineren wij het beste van de twee werelden. Met onze unieke incasso 2.0 werkwijze doen wij er alles aan om de onbetaalde vordering met succes te incasseren zonder extra kosten te hoeven maken bij de rechtbank. Helaas is dit niet altijd mogelijk. Met het doorlopen van ons incassoproces beschikken wij over een dusdanig goede dossier opbouw dat er een grote kans bestaat dat bij een eventuele rechtszaak, de vordering wordt toegewezen. Hiervoor werken wij samen met de beste deurwaarders van Nederland. Dit zijn de 
partners van Debtt Group.

Bij een incassotraject is het doel om een betaling te incasseren ten behoeven van de openstaande vordering(en). De incassoprocedure is onder te verdelen in 3 fases: De minnelijke fase, de juridische fase en de Executie fase.

Bij Debtt Group combineren wij het beste van de twee werelden. Met onze unieke incasso 2.0 werkwijze doen wij er alles aan om de onbetaalde vordering met succes te incasseren zonder extra kosten te hoeven maken bij de rechtbank. Helaas is dit niet altijd mogelijk. Met het doorlopen van ons incassoproces beschikken wij over een dusdanig goede dossier opbouw dat er een grote kans bestaat dat bij een eventuele rechtszaak, de vordering wordt toegewezen. Hiervoor werken wij samen met de beste deurwaarders en advocaten van Nederland. Dit zijn de partners van Debtt Group.

Bij een incassotraject is het doel om een betaling te incasseren ten behoeven van de openstaande vordering(en). De incassoprocedure is onder te verdelen in 3 fases: De minnelijke fase, de juridische fase en de executie fase.

Waarom klanten voor Debtt kiezen.

Partnership, Snelheid, Communicatie & Innovatie.

Snelheid is een van de krachten van Debtt Group. Niet alleen bij het leggen van contact met uw debiteur of het incasseren van de vorderingen, maar bijvoorbeeld ook bij het invoeren van nieuwe dossiers. Wanneer u een nieuw dossier aandraagt bij ons, worden de eerste acties binnen 2 uur uitgevoerd.

Om een goede klantrelatie op te bouwen is vertrouwen van enorm belang. Daarom zijn wij open en transparant in alles wat we doen en die kosten die hiermee verbonden zijn. In ons online klantenportaal kunt u alle door ons uitgevoerde acties inzien. Mocht dit niet voldoende zijn, staat uw persoonlijke dossierbehandelaar u graag te woord. Dit kan zowel telefonisch als via WhatsApp.

Niet geheel onbelangrijk is natuurlijk ook het resultaat. Debtt Group is gespecialiseerd in het incasseren van onbetaalde facturen in het minnelijke traject. Kosten voor onze opdrachtgever zo laag mogelijk met een zo hoog mogelijk geïncasseerd bedrag. Dat is ons doel.

Verder ervaren onze opdrachtgevers het als prettig dat wij verder kijken dan enkel het incassotraject en/of het opstarten van een juridische procedure. Binnen het gehele order to cash proces kunt u informatie inwinnen bij onze organisatie. Op het moment dat wij kansen zien om uw organisatie te versterken, melden wij dit ook altijd direct bij u.

Het hebben van een eigen dossierbehandelaar brengt ook vele voordelen met zich mee.
U kunt met al uw vragen bij dezelfde contactpersoon terecht.

Wij helpen u graag verder
Neem contact op
verschil incassobureau en deurwaarder

Klantenportaal.

Wees 24/7 op de hoogte.

Als organisatie streven wij naar absolute transparantie in onze werkzaamheden. De relatie met onze klanten is erg belangrijk voor ons, wat ervoor zorgt dat wij open en transparant handelen. Hierom hebben wij een nieuw klantenportaal laten ontwikkelen welke uniek is in onze branche. In ons klantenportaal kunt u om te beginnen uiteraard 24 uur per dag, 7 dagen per week inloggen om de huidige status van uw dossiers te bekijken. U heeft inzage in de statussen, gevoerde correspondentie en uiteraard ook de geïncasseerde gelden.

Naast het feit dat het mogelijk is om de dossiers inhoudelijk en zelfstandig te bekijken kunt u ook notificaties instellen. Net zoals u dit gewend bent met bijvoorbeeld thuisbezorgd, ontvangt u een melding op het moment dat er een update beschikbaar is. De frequentie van deze melding kunt u zelf instellen. U kunt kiezen uit direct, per uur, per dag, per week of per maand. De melding kan worden verstuurd via WhatsApp, SMS en/of e-mail. Zo wordt u direct geïnformeerd op het moment dat er nieuws beschikbaar is!

Hoe werkt een incassoprocedure?

Minnelijke fase.

In de minnelijke fase van de incassoprocedure, zet Debtt Group haar unieke Incasso 2.0 werkwijze in. Wij treden snel en daadkrachtig in contact met uw debiteur om het openstaande bedrag te incasseren. Bij Debtt Group doen wij er alles aan om uw onbetaalde vordering in deze fase te incasseren. Hier ligt de kracht van Debtt en zijn er geen aanvullende kosten van toepassing, win-win situatie!

Juridische fase.

Wanneer de debiteur geen oplossing aan wil gaan, bieden wij de mogelijkheid om een juridische procedure op te starten.
Wij verstrekken u een onderbouwd juridisch advies over het dossier voordat een (eventuele) procedure wordt gestart.

Executie fase.

Executie staat voor de uitvoer van het vonnis. Wanneer er een vonnis is toegewezen, kunnen er executie maatregelen worden genomen.
Er zijn dan verschillende beslagleggingen mogelijk om uw gelden te innen.

De kosten van een incassozaak.

Incasso betekent het incasseren van langdurig openstaande facturen of vorderingen. Indien het een organisatie zelf niet lukt om de debiteur te laten betalen kan deze een incassobureau inschakelen. Het vorderen van de betaling wordt dan uit handen gegeven aan een incassobureau. Op dat moment worden er ook incassokosten berekend. Gebruik onze incasso calculator om de kosten te berekenen.

Incasso 2.0.
Onze unieke werkwijze.

Onderscheidend vermogen brengen door het toepassen van innovatieve ontwikkelingen binnen de branche, dat is waar Debtt Group voor staat met haar unieke incasso 2.0 werkwijze. Helaas zijn er veel incassobureaus die niet veel meer doen dan dat hun klanten al hebben gedaan. Voordat een factuur ter incasso wordt gesteld is er vaak al veel aan vooraf gegaan. Er is een herinnering verstuurd, er is een aanmaning verstuurd, misschien is er zelfs al een ingebrekestelling verstuurd en vaak is er ook al telefonisch contact geweest. Als een incassobureau dezelfde stappen zou ondernemen, kan er niet worden verwacht dat er een ander resultaat volgt.

Binnen de organisatie van Debtt Group doen wij het anders. Continu staan wij in ontwikkeling om onze dienstverlening te optimaliseren ten behoeve van het maximaal haalbare resultaat, dat is tenslotte waar het allemaal om draait.

Niet voor niets hebben wij geïnvesteerd in een innovatieve dienstverlening met het oog op resultaat. Zo werken wij met
zelf-ontwikkelde software die een melding geeft wanneer een
niet-betalende klant online komt op zijn of haar telefoon. Direct
kan er worden geschakeld en contact worden gelegd om een
oplossing aan te gaan en het openstaande bedrag te incasseren.

Verschil tussen incassobureau en deurwaarder.

Werkwijze en Proces.

Het is voor veel mensen onduidelijk wat het verschil is tussen een incassobureau en een deurwaarder. In praktijk proberen incassobureaus en deurwaarders hetzelfde doel te bereiken: Het incasseren van onbetaalde vorderingen. Er zijn echter wel degelijk verschillen tussen de werkwijze en het proces.

Incassobureaus zijn gespecialiseerd in het incasseren van openstaande vorderingen in het minnelijke traject. Dit betekend dat er wordt gezocht naar een oplossing zonder tussenkomst van een rechter. Alle middelen worden ingezet om met uw debiteur(en) in contact te komen en een oplossing te behalen. Onze software, tools en gesprekstechnieken worden hierbij optimaal benut om de betaling te incasseren

Bij een deurwaarder gaat dit anders. Deurwaarders zijn namelijk openbaar ambtenaren die zogeheten ambtshandelingen uitvoeren.
U kunt hierbij denken aan het uitbrengen van dagvaardingen, betekenen van vonnissen en dwangbevelen, beslaglegging en ontruimingen.
De kracht van de deurwaarder ligt dan ook niet bij het uitvoeren van een incassoproces.

Bij Debtt Group combineren wij het beste van de twee werelden. Met onze unieke incasso 2.0 werkwijze doen wij er alles aan om de onbetaalde vordering met succes te incasseren zonder extra kosten te hoeven maken bij de rechtbank. Helaas is dit niet altijd mogelijk.
Met het doorlopen van ons incassoproces beschikken wij over een dusdanig goede dossieropbouw dat er een grote kans bestaat dat bij een eventuele rechtszaak, de vordering wordt toegewezen. Hiervoor werken wij samen met de beste deurwaarders van Nederland.
Dit zijn de partners van Debtt Group.

Bij een incassotraject is het doel om een betaling te incasseren ten behoeven van de openstaande vordering(en).
De incassoprocedure is onder te verdelen in 3 fases: De minnelijke fase, de juridische fase en de executie fase.

Veelgestelde vragen.

Wat is de verjaringstermijn van een factuur?

De wet maakt onderscheid tussen zakelijke klanten en consumenten. De verjaringstermijn is in principe vijf jaar voor facturen aan zakelijke klanten. Bij consumenten verjaart een factuur na vijf jaar als het gaat om een dienst en na twee jaar als het gaat om een product.

Hoe dien ik de openstaande vordering in?

Onze organisatie neemt nieuwe vorderingen binnen twee uur in behandeling. Er zijn verschillende manieren om uw onbetaalde vordering in te dienen. Wanneer uw grote hoeveelheden onbetaalde facturen heeft, is het mogelijk om te werken met een inspoelbestand of kunnen wij een API koppeling realiseren met uw boekhoudpakket. Indien dit niet het geval is, kunt u hier uw onbetaalde vordering(en) indienen.

Wanneer ontvang ik mijn geld?

Op het moment dat er een betaling door ons in geïncasseerd, staat het bedrag de volgende dag bij u op de rekening!

Wat onze klanten zeggen.

Business Cases.

Bekijk onze business cases waarin onze gewaardeerde klanten laten weten hoe zij de samenwerking met Debtt Group ervaren.
Arbo Centrum Nederland
Arbo Centrum helpt bedrijven veilig te werken. Dit doen zij door middel van de verkoop van veiligheidsartikelen, veiligheidsopleidingen en het geven van veiligheidsadvies. Eigenlijk waren ze wel klaar met incassobureaus...
Bekijk de video
Blankert Shortlease
Blankert Shortlease is specialist in het verhuren van auto’s met name op maandbasis. De auto’s zijn zowel per direct beschikbaar als opzegbaar. De ondernemer, Robert Blankert ondervond al vrij snel dat debiteuren niet betalen. Naar aanleiding daarvan...
Bekijk de video
Sendcloud
Sendcloud is een shipping service provider dat meerdere logistieke dienstverleners koppelt aan webwinkels, WMS- en ERP systemenen. Sendcloud brengt maandelijks 40.000 facturen uit en die worden niet altijd betaald...
Bekijk de video
De Nationale Keukenzetter
DNKZ is de samenwerking met Debtt aangegaan nadat ze van een klant de enthousiaste verhalen hadden gehoord over Debtt. Inmiddels zijn ze al een aantal jaren klant bij Debtt en zeer tevreden...
Klik Hier
Vorige slide
Volgende slide
Hulp nodig?
Wij staan voor u klaar.
Heeft u vragen of wilt u meer weten?
Wij helpen u graag verder.

Debtt Group is op werkdagen bereikbaar van 09.00 tot 17.30 uur. Wij staan u graag te woord over lopende dossiers of andere vraagstukken. U kunt ons bereiken via onderstaande gegevens. 

Veelgestelde vragen.

In het eerste bericht die u ontvangt van ons, is een overzicht van de openstaande schuld te vinden. Mocht u deze niet (meer) hebben kunt u contact met ons opnemen. Dit kan zowel telefonisch als per mail.

U hebt de mogelijkheid om de schuld direct via iDEAL te voldoen. Met iDEAL kunt u vertrouwd, veilig en gemakkelijk online betalen. U rekent af in de vertrouwde internetbankier omgeving van uw eigen bank. Ook is het mogelijk om te betalen middels een bankoverschrijving. Maak hiervoor het openstaande bedrag over naar NL 47 INGB 0007 029 443 t.n.v. Debtt onder vermelding van uw dossiernummer.

Lukt het u niet om te betalen binnen de gestelde termijn? Tref dan een betalingsregeling. Let op: een regeling is niet altijd mogelijk.

Lukt het u niet om te betalen binnen de gestelde termijn? In veel gevallen lukt het nog wel om een regeling te treffen, maar niet altijd! Dit hangt af van de situatie. Vraag dan een regeling aan om in termijnen te betalen of maak een betalingsafspraak om het bedrag op een later moment in één keer te voldoen.

Hoe kunt u bij Debtt betalen?

Debtt incasseert voor een groot aantal bedrijven en particulieren openstaande vorderingen. Wanneer u een vordering niet (op tijd) betaalt, nemen wij contact met u op. Dat kan via een brief, e-mail, WhatsApp, of natuurlijk telefonisch. Vaak is het mogelijk om een vordering te betalen of een regeling te treffen. Op deze pagina vindt u verschillende manieren waarop u kunt betalen.

1. Betaal snel en eenvoudig online via iDeal:

Houd uw dossiernummer bij de hand en klik op het logo om verder te gaan.

2. Tref een betalingsregeling:
Lukt het u niet om de schuld in één keer te betalen? Vraag dan een betalingsregeling aan.

Contact voor debiteuren

Wanneer u geen contact opneemt met ons kan het zijn dat er vervolgstappen zullen worden genomen. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat u voor de rechter dient te verschijnen. Al deze extra kosten zullen op u worden verhaald. Wees dus verstandig en kom in contact met ons om verdere problemen te voorkomen.

Online betalen via iDeal.

Voer hier uw dossiernummer in


Voer hier het bedrag in (in €)