fbpx
Klant betaalt factuur niet, wat nu?

Klant betaalt factuur niet, wat nu?

LEESTIJD: 5 MIN
LEESTIJD: 5 MIN

DEEL DIT ARTIKEL

Vijf tips om uw Klant over te laten gaan op Betaling

Heeft u last van klanten die niet willen betalen? Iedere ondernemer herkent het wel. Uw klant wil niet betalen of wacht met betalen tot de laatste dag. Incassobureau Debtt begrijpt als geen ander dat dit vervelend kan zijn voor de toekomst van uw bedrijf.

Met de incasso 2.0 werkwijze maakt Debtt het verschil. Waar andere incassomethoden traag en log zijn, levert de incasso 2.0 werkwijze snel resultaat. Bij deze unieke werkwijze worden de nieuwste technologieën ingezet om zo snel mogelijk te schakelen tussen klant en debiteur. Uw klant betaalt de factuur niet, wat kunt u hier zelf aan doen?   

Tip 1: Controleren, Controleren, Controleren

De verschuiving naar een digitale wereld zorgt voor meer transparantie, maar hoe goed kent u uw klanten eigenlijk? Soms is het contact tussen de klant en een bedrijf ver te zoeken of wordt er misbruik gemaakt van het vertrouwen van ondernemers. Tegenwoordig zijn er steeds meer bedrijven die alleen digitaal contact hebben met klanten. Dit kan veel tijd besparen, al kan het er ook voor zorgen dat u uw klanten minder goed kent. Daarom is het vooral in deze digitale wereld belangrijk om nieuwe klanten, bestaande klanten en zelfs de klanten van klanten te onderzoeken voordat u met hen in zee gaat. Hierdoor kan er van tevoren worden uitgesloten of een bedrijf wel de financiële middelen heeft voor de diensten of producten die u levert.

Dit klinkt logisch, maar hoe kunt u dit controleren? Er zijn verschillende manieren waarop u de betrouwbaarheid van uw klanten kunt controleren. Een eerste manier is het opvragen van het Kamer van Koophandel (KvK) nummer van de klant. Hiermee kunt u checken of degene waarmee u contact heeft, beslissingsbevoegd is. Een andere manier is het controleren van de kredietwaardigheid van de klant. Dit is vooral van belang als het om een groot financieel belang gaat. Mocht u er niet uitkomen. Zorg dan dat u een jurist inschakelt die u kan helpen uw klanten te leren kennen. Uiteindelijk zal dit uw bedrijf helpen financiële problemen voor te zijn.

Tip 2: Digitaal of per Post Facturen?

Elk bedrijf heeft ermee te maken, het versturen van facturen. Maar hoe verstuurt u een factuur? Stuurt u deze op de traditionele manier per post of digitaal? De mogelijkheid tot het digitaal versturen maakt betalen een stuk eenvoudiger. Het kan zorgen voor een snellere afhandeling. Als de klant van goede wil is en direct wil betalen, kan dit direct effect hebben op uw cashflow. Als u dit zo leest, is het natuurlijk erg aantrekkelijk om alleen digitaal te factureren. Helaas schuilt er ook een gevaar achter het digitaal factureren.

De klant kan namelijk zeggen dat de mail niet is aangekomen of dat deze in de spam terecht is gekomen. Het is vooral belangrijk dat de manier van factureren bij uw bedrijf en de klant past. Heeft u met klanten te maken die volledig digitaal te werk gaan? Zorg dan voor digitale facturatie. Is dit niet het geval en werkt de klant nog op de traditionele manier? Verstuur de facturen dan op schrift naar uw debiteuren. Het onderwerp openstaande facturen blijft een minder leuk onderdeel bij ieder bedrijf. Maak het de debiteur daarom zo makkelijk mogelijk.

Daarnaast is het moment van factureren van belang. Bij een bedrijf dat producten levert is het bij nieuwe klanten of hogere orderbedragen belangrijk dat minimaal de helft vooruit wordt betaalt. Dit kan eventuele financiële problemen voorkomen. Bij een bedrijf dat diensten levert is het belangrijk dat er gebruik gemaakt wordt van vaste factureringsdata. Dit zorgt bij de klant voor een bepaald patroon en zal bewerkstelligen dat de betalingen minder snel worden vergeten.

Het is vooral belangrijk om te kijken wat voor u en uw klanten werkt. Is dit een digitale factuur of toch per post? Een vaste datum of toch direct na het leveren van de dienst of product? Elke klant is uniek. Dus zorg ervoor dat u doet wat het beste bij de wensen van u en uw klant aansluit.

Tip 3: Zorg voor een Goede Communicatie

Als bedrijf herkent u het vast, slechte communicatie. De communicatie intern of de communicatie met uw klanten. Dit kan bij uw klant als bij uzelf voor veel frustratie en ergernis zorgen. Zorg daarom dat er een transparante communicatie is naar uw klant. Twijfelt u of een factuur niet betaalt gaat worden? Ga in gesprek met uw debiteur. Wellicht is er een reden waarom deze nog niet betaald is of is de debiteur het simpelweg vergeten. In gesprek gaan met de debiteur kan ervoor zorgen dat er afspraken gemaakt worden en u uw geld toch (op tijd) ontvangt. Mocht uw klant niet kunnen betalen, kan er een betalingsregeling getroffen worden. Weet u niet hoe u dit het beste aan kunt pakken? Schakel dan het incassobureau Debtt in.

De communicatie van Debtt is laagdrempelig. Debtt begrijpt als geen ander dat het contact met de klant enorm waardevol is voor uw bedrijf. De gehele communicatie tussen Debtt en uw debiteur kan daarom worden gevolgd. Het is immers uw geld en wij begrijpen dat u inzage wilt in de voortgang van de aangeleverde zaken. Jarenlange ervaring zorgt ervoor dat Debtt weet dat een goede en transparante communicatie werkt. Daarnaast draagt de unieke incasso 2.0 werkwijze bij aan een snellere communicatie. Deze is tot stand gekomen door ondernemers voor ondernemers. Door het gebruik van WhatsApp en Telegram kan er snel worden geschakeld tussen de debiteur en de klant.

Tip 4: Zorg dat u uw Klant een Stapje voor bent

De relatie met uw klant is enorm waardevol. Waarom zou u de klant dan niet een handje helpen? De klant kan immers ook een factuur over het hoofd hebben gezien of vergeten zijn deze te betalen. In eerste instantie kunt u kiezen om de debiteur te bellen om te vragen wat de status van de factuur is. Wellicht hebben zij de betaling net ingevoerd, hanteren zij vaste data waarop zij maandelijks betalen of hebben zij de factuur over het hoofd gezien. Mocht dit niet helpen, kunt u kiezen een schriftelijke herinnering te sturen. Wees hierin vriendelijk maar duidelijk dat de klant de factuur nog dient te betalen. Zet in deze brief een duidelijke betalingsdatum en om welk factuur het gaat.

Uw klant betaalt de factuur niet? Of moet u echt lang wachten op een betaling? Dan kunt u kiezen voor een zorgvuldig geformuleerde reeks brieven te sturen. Het is van belang dat deze brieven op de juiste manier geformuleerd worden. Komt u er met de klant niet uit? Schroom dan niet om een incassobureau in te schakelen. Zij kunnen u helpen uw facturen betaalt te krijgen. 

Tip 5: Maak gebruik van Incasso 2.0

Innovatie en ontwikkeling staan bij Debtt hoog in het vaandel. De unieke incasso 2.0 werkwijze is gebaseerd op de nieuwste technologische ontwikkelingen. Deze unieke werkwijze maakt gebruik van WhatsApp en Telegram om snel te schakelen tussen de klant en debiteur. Vorderingen worden binnen 2 uur opgepakt en er wordt gebruik gemaakt van een transparante communicatie. Elke klant krijgt een eigen incassomedewerker toegewezen. Hierdoor heeft u als klant een vast aanspreekpunt wie weet wat er speelt. Hierdoor ontstaat er een relatie tussen de klant en de incassomedewerker en kan er sneller geschakeld worden.

Uw klant betaalt factuur niet? Kies voor Debtt. Met overtuiging, snelheid, daadkracht, gevoel voor ondernemers en ambitie gaat Debtt aan de slag om te zorgen dat uw debiteuren wél betalen.

DEEL DIT ARTIKEL

Heeft u vragen of wilt u meer weten?
Wij helpen u graag verder.

Debtt Group is op werkdagen bereikbaar van 09.00 tot 17.30 uur. Wij staan u graag te woord over lopende dossiers of andere vraagstukken. U kunt ons bereiken via onderstaande gegevens. 

Veelgestelde vragen.

In het eerste bericht die u ontvangt van ons, is een overzicht van de openstaande schuld te vinden. Mocht u deze niet (meer) hebben kunt u contact met ons opnemen. Dit kan zowel telefonisch als per mail.

U hebt de mogelijkheid om de schuld direct via iDEAL te voldoen. Met iDEAL kunt u vertrouwd, veilig en gemakkelijk online betalen. U rekent af in de vertrouwde internetbankier omgeving van uw eigen bank. Ook is het mogelijk om te betalen middels een bankoverschrijving. Maak hiervoor het openstaande bedrag over naar NL 47 INGB 0007 029 443 t.n.v. Debtt onder vermelding van uw dossiernummer.

Lukt het u niet om te betalen binnen de gestelde termijn? Tref dan een betalingsregeling. Let op: een regeling is niet altijd mogelijk.

Lukt het u niet om te betalen binnen de gestelde termijn? In veel gevallen lukt het nog wel om een regeling te treffen, maar niet altijd! Dit hangt af van de situatie. Vraag dan een regeling aan om in termijnen te betalen of maak een betalingsafspraak om het bedrag op een later moment in één keer te voldoen.

Hoe kunt u bij Debtt betalen?

Debtt incasseert voor een groot aantal bedrijven en particulieren openstaande vorderingen. Wanneer u een vordering niet (op tijd) betaalt, nemen wij contact met u op. Dat kan via een brief, e-mail, WhatsApp, of natuurlijk telefonisch. Vaak is het mogelijk om een vordering te betalen of een regeling te treffen. Op deze pagina vindt u verschillende manieren waarop u kunt betalen.

1. Betaal snel en eenvoudig online via iDeal:

Houd uw dossiernummer bij de hand en klik op het logo om verder te gaan.

2. Tref een betalingsregeling:
Lukt het u niet om de schuld in één keer te betalen? Vraag dan een betalingsregeling aan.

Contact voor debiteuren

Wanneer u geen contact opneemt met ons kan het zijn dat er vervolgstappen zullen worden genomen. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat u voor de rechter dient te verschijnen. Al deze extra kosten zullen op u worden verhaald. Wees dus verstandig en kom in contact met ons om verdere problemen te voorkomen.

Online betalen via iDeal.

Voer hier uw dossiernummer in


Voer hier het bedrag in (in €)