Met de noorderzon vertrokken

Start met incasseren.
Neem contact op

Een dossier dat door een ander incassobureau is afgeschreven zal door vele bedrijven worden gezien als een oninbare factuur. Echter, denken wij bij Debtt daar anders over. Een factuur welke onze concullega’s niet hebben kunnen innen, zien wij als een uitdaging. Een kans om te laten zien wat onze unieke eigenschappen zijn en waarom wij ons werk incasso 2.0 noemen.

In deze business case was dit dan ook het geval. Onze opdrachtgever is een internet serviceprovider dat serverruimte levert aan ondernemingen zodat deze online aanwezig kunnen zijn. Helaas worden ook zij niet altijd betaald voor de door hun geleverde diensten.

Onze opdrachtgever had een dossier liggen welke door een ander, goed aangeschreven, incassobureau was afgeboekt. De reden hiertoe? De debiteur was onvindbaar. De debiteur was gevestigd in Rotterdam, maar leek met de noorderzon te zijn vertrokken. Daarnaast beschikten zij ook niet over een werkend telefoonnummer of een werkend mailadres van de debiteur. Hierdoor hebben zij de zaak dan ook ‘moeten’ afschrijven en hebben dossierkosten in rekening gebracht bij de opdrachtgever. Dit terwijl er nog een bedrag van €1.272,73 open stond.

Dit slechte nieuws heeft onze opdrachtgever het beeld gegeven dat er niks meer te behalen viel bij deze debiteur. Gelukkig had zij besloten om ons in te schakelen en het nog een laatste kans te geven om zo haar welverdiende centen alsnog binnen te krijgen.

Onze medewerker is aan de slag gegaan en stuitte op dezelfde problemen als het vorige incassobureau, maar onze medewerker gaf niet op. Er is door deze medewerker uitvoerig onderzoek gedaan naar mogelijkheden om in contact te treden met de debiteur.

Na enige tijd waren er een aantal ontdekkingen gedaan en was de debiteur getraceerd. Het bleek dat hij niet meer woonachtig was in Rotterdam, maar dat hij was verhuisd naar de Achterhoek. Wij zijn in contact gekomen met de debiteur. Hij was zeer bereidwillig om het op te lossen en verbaasde zich over het feit dat hij nog nooit iets heeft vernomen van het vorige incassobureau. In overleg is er tot een oplossing gekomen en is de vordering netjes betaald.

Hiermee was het dossier in de minnelijke fase opgelost en zijn er geen extra onnodige kosten gemaakt. Wij steken altijd de volle energie en tijd in het oplossen van een dossier binnen de minnelijke fase. Heeft u ook een uitdaging liggen voor ons? Neem contact op met ons om de mogelijkheden te bespreken.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat hier uw reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.