fbpx
Schulden na overlijden

Schulden na overlijden

Laat u vrijblijvend informeren en laat uw financiën floreren.
Neem contact op

Schulden na overlijden

Veel mensen stellen tijdens hun leven een testament op. Hierin staat opgenomen wie bepaalde erfstukken krijgt aangewezen in geval van overlijden. Vaak zijn dit zaken die grote waarde hebben. De personen die in het testament opgenomen staan, zijn ook verantwoordelijk voor eventuele schulden die de overledene achterlaat. Indien je geen testament opstelt, komt de erfenis automatisch terecht bij de directe familie. Zo kan het ook zijn dat iemand schulden nalaat, zonder medeweten van zijn erfgenamen.

De meeste mensen vertellen niet graag over schulden die ze hebben. Ouders lopen niet graag te koop met hun schulden en kunnen ze aan hun kinderen verzwijgen. Of het kan zijn dat iemand plotseling sterft tijdens de looptijd van de lening. Zo kan het gebeuren dat je voor een onaangename verrassing komt te staan, wanneer je bij overlijden van je ouder of echtgenoot een nalatenschap met schulden erft. De eisen van de schuldeisers komen dan bij de gezamenlijke erfgenamen te liggen. Maar zij hoeven de erfenis niet te accepteren. De mogelijkheid bestaat namelijk om de erfenis te verwerpen of beneficiair te aanvaarden.

Als je een erfenis verwerpt, hoef je niet op te draaien voor de schulden van de overledene. Maar mocht de overledene een vermogen nalaten, dan deel je ook niet mee in de erfenis. Om de erfenis te verwerpen moet je een verklaring bij de rechtbank afleggen. Dit moet binnen drie maanden na overlijden gebeuren. De kosten hiervoor bedragen ongeveer €114 en zijn voor eigen rekening. Als je een erfenis eenmaal verworpen hebt, kun je dit niet meer terugdraaien. Denk dus goed na voordat je dit besluit neemt.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat hier uw reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heeft u vragen of wilt u meer weten?
Wij helpen u graag verder.

Debtt Group is op werkdagen bereikbaar van 09.00 tot 17.30 uur. Wij staan u graag te woord over lopende dossiers of andere vraagstukken. U kunt ons bereiken via onderstaande gegevens. 

Veelgestelde vragen.

In het eerste bericht die u ontvangt van ons, is een overzicht van de openstaande schuld te vinden. Mocht u deze niet (meer) hebben kunt u contact met ons opnemen. Dit kan zowel telefonisch als per mail.

U hebt de mogelijkheid om de schuld direct via iDEAL te voldoen. Met iDEAL kunt u vertrouwd, veilig en gemakkelijk online betalen. U rekent af in de vertrouwde internetbankier omgeving van uw eigen bank. Ook is het mogelijk om te betalen middels een bankoverschrijving. Maak hiervoor het openstaande bedrag over naar NL 47 INGB 0007 029 443 t.n.v. Debtt onder vermelding van uw dossiernummer.

Lukt het u niet om te betalen binnen de gestelde termijn? Tref dan een betalingsregeling. Let op: een regeling is niet altijd mogelijk.

Lukt het u niet om te betalen binnen de gestelde termijn? In veel gevallen lukt het nog wel om een regeling te treffen, maar niet altijd! Dit hangt af van de situatie. Vraag dan een regeling aan om in termijnen te betalen of maak een betalingsafspraak om het bedrag op een later moment in één keer te voldoen.

Hoe kunt u bij Debtt betalen?

Debtt incasseert voor een groot aantal bedrijven en particulieren openstaande vorderingen. Wanneer u een vordering niet (op tijd) betaalt, nemen wij contact met u op. Dat kan via een brief, e-mail, WhatsApp, of natuurlijk telefonisch. Vaak is het mogelijk om een vordering te betalen of een regeling te treffen. Op deze pagina vindt u verschillende manieren waarop u kunt betalen.

1. Betaal snel en eenvoudig online via iDeal:

Houd uw dossiernummer bij de hand en klik op het logo om verder te gaan.

2. Tref een betalingsregeling:
Lukt het u niet om de schuld in één keer te betalen? Vraag dan een betalingsregeling aan.

Contact voor debiteuren

Wanneer u geen contact opneemt met ons kan het zijn dat er vervolgstappen zullen worden genomen. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat u voor de rechter dient te verschijnen. Al deze extra kosten zullen op u worden verhaald. Wees dus verstandig en kom in contact met ons om verdere problemen te voorkomen.

Online betalen via iDeal.

Voer hier uw dossiernummer in


Voer hier het bedrag in (in €)