Vertrouwen van groothandelaren

Start met incasseren.
Neem contact op

Bij Debtt mogen wij een groot deel van deze ondernemers bijstaan in hun strijd tegen wanbetaling. Bij groothandels wordt vaak een groot deel van de producten geleverd op factuurbasis, hier komt een hoop vertrouwen bij kijken. Helaas wordt dit vertrouwen ook vaak geschaad, te vaak.

In dit geval gaat het om een groothandelaar die sushi levert. Deze hardwerkende ondernemer heeft op basis van vertrouwen goederen geleverd aan een restaurant. Door op factuur te leveren komt hij de debiteur tegemoet en zal een betaling ook snel volgen, werd er gedacht.

Na het versturen van de factuur heeft onze opdrachtgever helaas nooit meer iets mogen vernemen van het restaurant. Na herinneringen en aanmaningen te hebben verstuurd heeft onze opdrachtgever besloten dit dossier ter incasso te stellen bij ons.

Vanaf dat moment hebben wij er boven op gezeten. Al snel bleek dat het restaurant, waar de goederen door afgenomen waren, was uitgeschreven bij de kamer van koophandel. Alle bekende gegevens waren buiten werking gesteld en het leek er op dat deze zaak enorm lastig zou worden.

Gelukkig werken wij voor een groot aantal groothandelaren en hebben zij veel overeenkomende klanten. Zo bleek dat wij in het verleden ook al eens hebben moeten incasseren bij dit restaurant. Hierdoor kwamen andere contactgegevens naar boven dan bekend was bij onze opdrachtgever. Het voorgaande dossier van deze debiteur was binnen 2 weken opgelost.

Wij hebben de debiteur benaderd voor deze nieuwe vordering. De restauranteigenaar wilde graag een oplossing met ons aangaan voor deze vordering. Dit is dan ook gebeurd.

Aangezien wij voor steeds meer groothandelaren werken, komt deze situatie ook steeds vaker voor. Heeft uw onderneming ook nog onbetaalde facturen liggen? Neem contact met ons op!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat hier uw reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.