Waarom een Incassobureau inschakelen?

Start met incasseren.
Neem contact op

De reden waarom het beter is om een incassobureau in te schakelen

Helaas is de drempel om een incassobureau in te schakelen vaak groot. Iedere ondernemer is vaak huiverig dat het de relatie met de klant zal schaden. De realiteit is echter vaak het tegenovergestelde. Door een incassobureau in te schakelen, haalt u een stuk professionaliteit in huis. Bij Debtt staat de klantrelatie altijd centraal bij het innen van een openstaande vordering.

Expertise

Gerenommeerde incassobureaus, zoals Debtt, beschikken over professioneel personeel en weten hoe zij dossiers moeten aanpakken. Door onze jarenlange ervaring weten wij hoe we gesprekken aan moeten gaan en de debiteur tot betalen te stimuleren.

Passie

De resultaten die wij boeken komen niet uit het niets vallen. Wij hebben een passie voor incasso en stralen dit ook uit. Dit resulteert in een goed en efficiënt incassotraject.

Snelheid & tijdswinst

Door op de hoogte te zijn, en dit ook te blijven, weten wij wat onze rechten en plichten zijn binnen het incasseren en weten wij hiermee de druk op te voeren. Daarnaast staat het geld ook binnen 1 (werk)dag op uw rekening bijgeschreven nadat het bij ons op de rekening is ontvangen.

Het beheren van debiteuren kost vaak veel tijd en geld. Door het onder te brengen bij Debtt bent u verzekerd van een goed en duidelijk debiteurenbeleid en kunt u uw kostbare tijd besteden aan andere belangrijke zaken.

Kwaliteit

Debtt staat voor kwaliteit. Door gebruik te maken van de nieuwste technologieën weten wij uw openstaande vorderingen betaald te krijgen. Door te blijven innoveren komen wij steeds tot nieuwe methodes en oplossingen.

Wij maken onder andere gebruik van social media. Zo gaat bij ons de eerste incassobrief niet alleen per e-mail en per post, maar wordt deze ook verzonden over Whatsapp. Hierin wordt verteld hoe de debiteur kan betalen, en wordt er ook een IDEAL link meegestuurd om de betaling te voldoen. Met de toevoeging van een ontvangstbevestiging binnen Whatsapp kan de debiteur niet ontkennen dat hij de brief niet heeft ontvangen. Elke week worden uw dossiers behandeld en opgepakt. Zo is er altijd een moment waarop wij contact kunnen hebben met de debiteur om tot een constructieve oplossing te komen.

Factuur houden of uit handen geven?

Bij Debtt adviseren wij om de factuur niet te laten liggen. Het is belangrijk om zo snel mogelijk te schakelen en direct actie te ondernemen. Een te laat betaalde factuur gaat u anders namelijk geld kosten, en dit zou erg zonde zijn. Daarom adviseren wij een maximum van 45 dagen. Mocht het dan nog niet gelukt zijn is het van belang dat er een incassobureau als Debtt aan te pas komt.

Ambassadeur

Bij Debtt is het voor u als opdrachtgever heel gemakkelijk om dossiers aan te leveren. Zo kunt u dit via de mail doen maar ook via de website. Hierbij is het handig als aanvullende gegevens worden meegestuurd. Denk hierbij aan voorgaande correspondentie. Zodra dit bij ons is ontvangen is het dossier vaak (op werkdagen) al binnen 2 uren in behandeling.

Ook heeft u bij Debtt 24/7 inzicht in de door u aangeleverde dossiers. Hierin kunt u onder andere zien welke stappen er zijn ondernomen en wat de status is van het dossier.

Wanneer het geld door ons is ontvangen heeft u het binnen een (werk)dag al op uw rekening staan, wij houden het geld niet onnodig langer vast maar geven u hetgeen waar u recht op heeft.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat hier uw reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.