fbpx
Waarom en hoe een herincassotraject starten?
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Waarom en hoe een herincassotraject starten?

LEESTIJD: 2 MIN
LEESTIJD: 2 MIN

DEEL DIT ARTIKEL

Effectieve Maatregelen voor Oninbare Vorderingen

Waarom wordt een Herincassotraject opgestart?

Ondanks onze inspanningen is tijdens de minnelijke incasso van uw dossier is gebleken dat uw debiteur niet bereid is om tot de betaling over te gaan van de vordering. Wij hebben u hierover geïnformeerd of u na overleg geadviseerd om een kosteloos herincassotraject op te starten. Hiermee blijft het dossier bij ons in behandeling, maar we willen transparant zijn dat er geen sprake meer is van inhoudelijke behandeling van uw dossier, tenzij uw debiteur met ons contact opneemt naar aanleiding van een ontvangen bericht.

Wat is een Herincassotraject?

Een herincassotraject is een traject waarin oninbare vorderingen alsnog geïnd kunnen worden. Uw vordering blijft opeisbaar en we zullen inspanning blijven verrichten om uw facturen te incasseren. Hierbij wordt de debiteur gedurende 365 dagen stelselmatig door ons benaderd met de vraag/sommatie om uw vordering te betalen.

Afgedragen BTW terugvragen op niet Betaalde Facturen

Als een factuur niet aan u betaald wordt, dan kunt de hierover reeds afgedragen BTW terugvorderen bij de belastingdienst. Als u de onbetaalde facturen afboekt als oninbaar in uw administratie door middel van het bijvoorbeeld inboeken van een creditfactuur in uw administratie dan kunt u de afgedragen BTW bij de volgende BTW aangifte terugvragen bij de belastingdienst. Deze creditfactuur verstuurd u niet naar de debiteur, de vordering crediteert u namelijk enkel in uw eigen administratie.

De vordering verdwijnt dan in uw administratie, maar blijft bekend bij het incassobureau. Mocht er toch nog een betaling op worden ontvangen van de debiteur, dan dient u over die betaling wel alsnog BTW af te dragen.

Het terugvragen van de ten onrechte afgedragen BTW is al mogelijk nadat duidelijk is geworden dat de factuur naar alle waarschijnlijkheid niet door de debiteur zal worden betaald. Een bericht hieromtrent van het incassobureau kan daarvoor als bewijs dienen.

Reserveren van Dubieuze Vorderingen

Daarnaast raden wij u altijd aan om een reservering ten laste van je resultatenrekening aan te houden in uw boekhouding omtrent uw dubieuze debiteuren. Op deze manier zorgt u ervoor dat u geen winstbelasting hoeft te betalen over omzet die nooit is ontvangen.

Toch een Juridische Procedure starten tegen uw Klant?

Het is mogelijk om alsnog een juridische procedure op te starten tegen uw debiteur via één van de met ons samenwerkende gerechtsdeurwaarders. Ook bieden wij de mogelijkheid tot een huisbezoek of het uitbrengen van een sommatie-exploot door de deurwaarder.

Vragen en Contact

Voor vragen over het herincassotraject, verdere vervolgstappen en/of eventuele sluitverzoeken van uw dossier, kunt u ons altijd bereiken op ons mobiele nummer: 085 047 9670

Let wel op! U kunt ons bereiken van maandag tot en met vrijdag vanaf 09:00 tot 12:15 en daarna vanaf 12:45 tot 17:30.

DEEL DIT ARTIKEL

Heeft u vragen of wilt u meer weten?
Wij helpen u graag verder.

Debtt Group is op werkdagen bereikbaar van 09.00 tot 17.30 uur. Wij staan u graag te woord over lopende dossiers of andere vraagstukken. U kunt ons bereiken via onderstaande gegevens. 

Veelgestelde vragen.

In het eerste bericht die u ontvangt van ons, is een overzicht van de openstaande schuld te vinden. Mocht u deze niet (meer) hebben kunt u contact met ons opnemen. Dit kan zowel telefonisch als per mail.

U hebt de mogelijkheid om de schuld direct via iDEAL te voldoen. Met iDEAL kunt u vertrouwd, veilig en gemakkelijk online betalen. U rekent af in de vertrouwde internetbankier omgeving van uw eigen bank. Ook is het mogelijk om te betalen middels een bankoverschrijving. Maak hiervoor het openstaande bedrag over naar NL 47 INGB 0007 029 443 t.n.v. Debtt onder vermelding van uw dossiernummer.

Lukt het u niet om te betalen binnen de gestelde termijn? Tref dan een betalingsregeling. Let op: een regeling is niet altijd mogelijk.

Lukt het u niet om te betalen binnen de gestelde termijn? In veel gevallen lukt het nog wel om een regeling te treffen, maar niet altijd! Dit hangt af van de situatie. Vraag dan een regeling aan om in termijnen te betalen of maak een betalingsafspraak om het bedrag op een later moment in één keer te voldoen.

Hoe kunt u bij Debtt betalen?

Debtt incasseert voor een groot aantal bedrijven en particulieren openstaande vorderingen. Wanneer u een vordering niet (op tijd) betaalt, nemen wij contact met u op. Dat kan via een brief, e-mail, WhatsApp, of natuurlijk telefonisch. Vaak is het mogelijk om een vordering te betalen of een regeling te treffen. Op deze pagina vindt u verschillende manieren waarop u kunt betalen.

1. Betaal snel en eenvoudig online via iDeal:

Houd uw dossiernummer bij de hand en klik op het logo om verder te gaan.

2. Tref een betalingsregeling:
Lukt het u niet om de schuld in één keer te betalen? Vraag dan een betalingsregeling aan.

Contact voor debiteuren

Wanneer u geen contact opneemt met ons kan het zijn dat er vervolgstappen zullen worden genomen. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat u voor de rechter dient te verschijnen. Al deze extra kosten zullen op u worden verhaald. Wees dus verstandig en kom in contact met ons om verdere problemen te voorkomen.

Online betalen via iDeal.

Voer hier uw dossiernummer in


Voer hier het bedrag in (in €)