fbpx
Wanbetalers

Wanbetalers

Wij helpen u graag.

Start met incasseren.
Neem contact op

Wanbetalers

Wat zijn wanbetalers?.

Wanbetalers zijn personen of organisaties die gebruik maakt van diensten en/of producten zonder dat diegene daarvoor betaald. De factuur die naar aanleiding van de geleverde goederen of diensten wordt gestuurd wordt dan dus niet voldaan.  

Incasso 2.0 is opgezet om ondernemend Benelux beter aan het betalen te krijgen en wanbetalers uit de weg te gaan. De moderne manier van werken geeft snelheid in het incasso proces waardoor wanbetalers geen mogelijkheid krijgen om de betaling nog langer uit te stellen. 

wanbetalers
Benadering van..

Wanbetalers

Geen enkele wanbetaler is hetzelfde, dit zorgt er dan ook voor dat iedere wanbetaler op een unieke manier benadert wordt. Bij Debtt zijn wij van mening dat we mee moeten groeien met de huidige technieken en de tools die ontwikkeld zijn ook gebruikt moeten worden. Met die reden is incasso 2.0 opgezet. Doordat er gebruik gemaakt wordt van moderne technieken is het bereiken van een wanbetaler gemakkelijker en de kans van slagen groter. 

incasso b2b

Wie zijn wanbetalers

Wanneer wordt iemand beschouwd als wanbetaler?

Iedere organisatie bepaalt zijn eigen betalingstermijn. In veel gevallen ligt dit tussen de zeven en dertig dagen. Iemand of een organisatie wordt als wanbetaler gezien nadat diegene de factuur niet voldoet binnen de betreffende betalingstermijn. Echter kan een organisatie of persoon ook per ongeluk de factuur vergeten zijn te betalen, diegene wordt dan niet direct als wanbetaler gezien.

Daarom is er dan ook niet per se een antwoord op de vraag wanneer iemand gezien wordt als wanbetaler, echter is het wel duidelijk waarom iemand gezien wordt als wanbetaler. Het antwoord op wanneer, verschilt echter per gestelde betalingstermijn.

wanbetalers
Hier zijn we enorm trots op.
Onze unieke werkwijze resulteert in het hoogste slagingspercentage van Nederland.
Uw dossier(s) binnen 2 uur ingevoerd
Vandaag geïncasseerd, morgen op uw rekening
24/7 online inzage
Unieke werkwijze
Dezelfde dag nog actie!
Omgang wanbetalers

Hoe gaat u om met wanbetalers?

Het is heel vervelend als u last heeft van wanbetalers. Mits dat het geval is, is het belangrijk om kort op de bal te zitten. Mocht de betalingstermijn overschreden zijn is het advies om direct een betalingsherinnering te sturen. Ook is contact zoeken met de wanbetaler een belangrijk aspect, het is namelijk tijdens een telefonisch contact moment mogelijk om afspraken te maken met de wanbetaler over betalingsopties. 

Komt de wanbetaler de afspraken niet na dan is het advies om een incassobureau in te schakelen. Immers zijn de medewerkers van Debtt Group gespecialiseerd in de omgang met wanbetalers en weten zij deze persoon of organisatie op de juiste manier te benaderen.

wanbetalers
Incassobureau

Het inschakelen van een incassobureau bij last wanbetalers.

Mocht u te maken hebben met wanbetalers maar wilt u niet dat uw relatie met uw klant stuk loopt, is het aan te raden om een incassobureau in te zetten. Een onafhankelijke partij zoals Debtt Group is gespecialiseerd in het communiceren met wanbetalers. Hiermee bespaart u zelf moeite en tijd en is de kans groter dat de wanbetaler alsnog de factuur voldoet.

Echter werken onze medewerkers op een geheel unieke werkwijze middels een eigen ontworpen tool. Snelheid in handelen is een van de belangrijkste aspecten binnen incasso. Door gebruik te maken van slimme tools als incasso 2.0 wordt dit mogelijk gemaakt. 

Incassoprocedure

Hoe ziet de incassoprocedure eruit?

Indien u uw debiteur ter incasso stelt start Debtt de incassoprocedure. Een incassoprocedure kan onderverdeeld worden in drie fases: Minnelijke fase, juridische fase en executie fase. Met een gespecialiseerd team in huis kan Debtt u binnen iedere fase te hulp staan en is Debtt daarmee een all-in aanbieder.

Minnelijke fase
Debtt-diensten-incasso-2-0-minnelijke-fase-icon

Gedurende de minnelijke fase maakt Debtt gebruik van de unieke incasso 2.0 werkwijze. Doordat er gebruik gemaakt wordt van deze werkwijze, wordt het mogelijk gemaakt om tot het uiterste te gaan om uw facturen betaald te krijgen.

Juridische fase
Debtt-diensten-incasso-2-0-juridische-fase-icon1

Als de debiteur niet open staat voor een oplossing, is het mogelijk om andere stappen te ondernemen. Een juridische procedure is dan de volgende stap. Voordat de procedure start zal er een onderbouwd juridisch advies over het dossier worden opgesteld. Een jurist van Debtt zal u ten alle tijde bijstaan, ook in de rechtbank.

Executie fase
Debtt-diensten-incasso-2-0-juridische-fase-icon

Binnen de executie fase kan het opgelegde vonnis uitgevoerd worden. Indien het tot deze fase komt is het mogelijk om via verschillende beslagleggingen alsnog uw gelden te ontvangen.

Wat onze klanten zeggen.

Hulp nodig met incasseren?
Wij staan voor u klaar.
Heeft u vragen of wilt u meer weten?
Wij helpen u graag verder.

Debtt Group is op werkdagen bereikbaar van 09.00 tot 17.30 uur. Wij staan u graag te woord over lopende dossiers of andere vraagstukken. U kunt ons bereiken via onderstaande gegevens. 

Veelgestelde vragen.

In het eerste bericht die u ontvangt van ons, is een overzicht van de openstaande schuld te vinden. Mocht u deze niet (meer) hebben kunt u contact met ons opnemen. Dit kan zowel telefonisch als per mail.

U hebt de mogelijkheid om de schuld direct via iDEAL te voldoen. Met iDEAL kunt u vertrouwd, veilig en gemakkelijk online betalen. U rekent af in de vertrouwde internetbankier omgeving van uw eigen bank. Ook is het mogelijk om te betalen middels een bankoverschrijving. Maak hiervoor het openstaande bedrag over naar NL 47 INGB 0007 029 443 t.n.v. Debtt onder vermelding van uw dossiernummer.

Lukt het u niet om te betalen binnen de gestelde termijn? Tref dan een betalingsregeling. Let op: een regeling is niet altijd mogelijk.

Lukt het u niet om te betalen binnen de gestelde termijn? In veel gevallen lukt het nog wel om een regeling te treffen, maar niet altijd! Dit hangt af van de situatie. Vraag dan een regeling aan om in termijnen te betalen of maak een betalingsafspraak om het bedrag op een later moment in één keer te voldoen.

Hoe kunt u bij Debtt betalen?

Debtt incasseert voor een groot aantal bedrijven en particulieren openstaande vorderingen. Wanneer u een vordering niet (op tijd) betaalt, nemen wij contact met u op. Dat kan via een brief, e-mail, WhatsApp, of natuurlijk telefonisch. Vaak is het mogelijk om een vordering te betalen of een regeling te treffen. Op deze pagina vindt u verschillende manieren waarop u kunt betalen.

1. Betaal snel en eenvoudig online via iDeal:

Houd uw dossiernummer bij de hand en klik op het logo om verder te gaan.

2. Tref een betalingsregeling:
Lukt het u niet om de schuld in één keer te betalen? Vraag dan een betalingsregeling aan.

Contact voor debiteuren

Wanneer u geen contact opneemt met ons kan het zijn dat er vervolgstappen zullen worden genomen. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat u voor de rechter dient te verschijnen. Al deze extra kosten zullen op u worden verhaald. Wees dus verstandig en kom in contact met ons om verdere problemen te voorkomen.

Online betalen via iDeal.

Voer hier uw dossiernummer in


Voer hier het bedrag in (in €)